miercuri, 5 ianuarie 2011

Asimionesei nu a avut castig de cauza

S-a plans Consiliului National pentru  Combaterea Discriminarii sperand ca Tele M sa fie sanctionat. Dar nu a avut castig de cauza.
Conducerea Buna Ziua Iasi a depus o petitie, in noiembrie 2009, acuzand postul nostru de  televiziune de declaratii cu caracter discriminatoriu la adresa comunitatii rrome din Romania.
Pe 9 septembrie 2009, Aurel Dobasu, in calitate  de invitat in platoul de la Martor Incomod, compara  situatia creata de Buna Ziua Iasi, care ocupa un  spatiu fara sa plateasca chirie, cu cea a unei satre  care refuza sa paraseasca un imobil.

Conducerea Buna Ziua Iasi s-a adresat, in noiembrie 2009, Consiliului National  pentru Combaterea Discriminarii sustinand ca  declaratia facuta la Tele M"vizeaza crearea unei  atmosfere degradante/ofensatoare comunitatii rrome".
Recent, Consiliul a clasat dosarul constatand ca cele sesizate nu intra sub incidenta ordonantei de  Guvern nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare. Mai exact, competenta apartine exclusiv Consiliului National al Audiovizualului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu