duminică, 16 ianuarie 2011

Ghiocel Asimionesei, trimis din nou la judecata pentru santaj prin presa


Instanta a decis ieri sa caseze sentintele prin care patronul din umbra al BZI a fost achitat si sa rejudece cauza.
Familia Violeta si Ghiocel Asimionesei controleaza un lant de firme, printre acestea fiind si cea care editeaza cotidianul acuzat ca santajeaza oamenii
Procesul in care patronul din umbra al cotidianului „Buna Ziua Iasi" este acuzat de santaj va fi reluat de la toamna, in urma unei decizii definitive date ieri de magistratii Curtii de Apel Cluj. Asimionesei fusese achitat atat la Judecatoria, cat si la Tribunalul Cluj, dupa ce a fost trimis in judecata in urma cu 7 ani. „Instanta a admis recursurile declarate de partile civile si DNA impotriva deciziei penale nr. 200/A/ 07.06.2011 pe care o caseaza in intregime. Retine cauza spre rejudecare", se precizeaza in decizia Curtii de Apel Cluj.
Una din partile civile care au declarat recurs impotriva achitarii lui Ghiocel Asimionesei a fost deputatul Relu Fenechiu. Acesta a fost luat prin surprindere la aflarea deciziei de la Cluj. „Nu ma asteptam la o astfel de decizie. E foarte bine, pentru ca ceea ce au facut acesti indivizi ar trebui sa fie de domeniul trecutului in presa din Romania. Au fost zeci de oameni santajati. Instanta trebuie sa constate faptul ca acesti oameni continua sa faca presa prin santaj si ca au fost multi oameni distrusi prin aceasta practica", ne-a spus Fenechiu.
In motivarea recursului, procurorii DNA au punctat pericolul pe care l-ar reprezenta Asimionesei, care a „constrans libertatea psihica" a partilor vatamate, santanjandu-le cu publicarea unor materiale compromitatoare. „Din vastul probatoriu administrat in cauza rezulta continutul concret al amenintarilor facute de catre inculpati la adresa partilor vatamate, precum si modul in care libertatea psihica a acestora a fost constransa, prin darea in vileag a unor fapte compromitatoare in scopul evident de obtinere a unor foloase materiale injuste de catre inculpati, fiind confirmate invinuirile aduse inculpatilor prin actul de sesizare al instantelor", precizeaza procurorii in motivarea recursului, potrivit presei locale. Alaturi de Ghiocel Asimionesei, a mai fost trimis in judecata pentru santaj si Alin Tocan, fost redactor-sef al cotidianului. Din rechizitoriul intocmit de procurori reiese ca, intre 2000 si 2004, cei doi ar fi santajat mai multi oameni politici sau de afaceri din Iasi. Ghiocel Asimionesei nu a putut fi contactat.

Se sparge şatra şantajistului


Condamnarea recentă pentru şantaj a bulibaşei şi scădearea pronunţată a lefurilor în contrast cu menţinerea limuzinelor aceluiaşi bulibaşă i-au convins pe zilierii (n-are nici unul carte de muncă) de la Zoaia să-şi caute alt culcuş.
De scurt timp a tulit-o fătuca ce-i aranja site-ul astfel încât să nu duhnească a şantaj de la primul click. Pe ţeava dezertării sunt şi alţii, aşa că Popo Grasu a intrat serios în fibrilaţii. Asta pentru că fără Zoaia e curăţat imediat şi doar are atâţia "preteni" care stau la coadă să-i ia gâtul.

Lovitură devastatoare pentru fostul redactor-şef al BZI: 10.000 de lei de plată către Dănuţ Prisecariu


Murdărit ani la rând de ziarul de şantaj din Iaşi, omul de afaceri Dănuţ Prisecariu îşi reface onoarea în justiţie. Zilele trecute, el a obţinut de la Tribunalul Iaşi o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care fostul redactor-şef de la Bună Ziua Iaşi, Tudor Leahu, trebuie să-i achite 10.000 de lei cheltuieli de judecată într-un proces intentat de Prisecariu în 2011.
Şi fostul coleg al lui Leahu, Constantin Mazilu, actual editor la ziarul de şantaj, trebuie să-i plătească tot 10.000 de lei lui Prisecariu, pentru cheltuieli de judecată. 
Leahu este bun de plată şi într-un dosar intentat de primarul Gheorghe Nichita, împreună cu un alt jurnalist, Ciprian Boaru. Ei trebuie să scoată din buzunare 10.500 de lei daune morale într-un dosar intentat de edil. Ultimele două situaţii sunt încă pe rol. (I.C.)

Ghiocel Asimionesei, trimis din nou la judecata pentru santaj prin presa


Instanta a decis ieri sa caseze sentintele prin care patronul din umbra al BZI a fost achitat si sa rejudece cauza.
Procesul in care patronul din umbra al cotidianului „Buna Ziua Iasi" este acuzat de santaj va fi reluat de la toamna, in urma unei decizii definitive date ieri de magistratii Curtii de Apel Cluj. Asimionesei fusese achitat atat la Judecatoria, cat si la Tribunalul Cluj, dupa ce a fost trimis in judecata in urma cu 7 ani. „Instanta a admis recursurile declarate de partile civile si DNA impotriva deciziei penale nr. 200/A/ 07.06.2011 pe care o caseaza in intregime. Retine cauza spre rejudecare", se precizeaza in decizia Curtii de Apel Cluj.
Una din partile civile care au declarat recurs impotriva achitarii lui Ghiocel Asimionesei a fost deputatul Relu Fenechiu. Acesta a fost luat prin surprindere la aflarea deciziei de la Cluj.
„Nu ma asteptam la o astfel de decizie. E foarte bine, pentru ca ceea ce au facut acesti indivizi ar trebui sa fie de domeniul trecutului in presa din Romania. Au fost zeci de oameni santajati. Instanta trebuie sa constate faptul ca acesti oameni continua sa faca presa prin santaj si ca au fost multi oameni distrusi prin aceasta practica", ne-a spus Fenechiu.
In motivarea recursului, procurorii DNA au punctat pericolul pe care l-ar reprezenta Asimionesei, care a „constrans libertatea psihica" a partilor vatamate, santanjandu-le cu publicarea unor materiale compromitatoare. „Din vastul probatoriu administrat in cauza rezulta continutul concret al amenintarilor facute de catre inculpati la adresa partilor vatamate, precum si modul in care libertatea psihica a acestora a fost constransa, prin darea in vileag a unor fapte compromitatoare in scopul evident de obtinere a unor foloase materiale injuste de catre inculpati, fiind confirmate invinuirile aduse inculpatilor prin actul de sesizare al instantelor", precizeaza procurorii in motivarea recursului, potrivit presei locale. Alaturi de Ghiocel Asimionesei, a mai fost trimis in judecata pentru santaj si Alin Tocan, fost redactor-sef al cotidianului.
Din rechizitoriul intocmit de procurori reiese ca, intre 2000 si 2004, cei doi ar fi santajat mai multi oameni politici sau de afaceri din Iasi. Ghiocel Asimionesei nu a putut fi contactat.
(Sursa: Ziarul de Iasi)

Un om de bază la BZI recunoaşte că acolo se face presă după ureche


Unul din stâlpii ziarului de şantaj BZI recunoaşte oficial că acolo presa nu se face după regulile clasice ale meseriei ci după fantezia unuia sau altuia. Operatorul video al ziarului, Cătălin Dumitrescu, a povestit pe o reţea de socializare cum s-a putut ca BZI să publice o ştire despre moartea unei fetiţe de şase ani, când toată lumea vedea că minora purta pamperşi şi nu putea avea mai mult de doi ani şi ceva. Pe aceeaşi reţetă, copilul a fost botezat de "ziar" cu alt nume decât cel real.
Iată mărturisirea:
Catalin Dumitrescu: "Man, k sa intelegi mecanismul, am sa ti-l spun eu... Am fost acolo la accident, eu am filmat si am postat filmul.... Redactorul care trebuia sa fie cu mine pe teren, statea frumusel la birou si ma stresa pe mine cu telefonul... I-am spus ca fetita este foarte mica, doi anisori si ceva, pentru ca are pampers...Se vede si din imagini... Dar, cand am ajuns in redactie, am observat cu stupoare ca micuta are sase ani si ca numele de familie Huzum are initiala C.... Asta este, dar te rog, nu baga in ciorba toata lumea de la BZI, ZDI sau Newsiasi. Multumesc - 25 mai la 14:57 · "