sâmbătă, 8 ianuarie 2011

VIP-urile ieşene au descoperit un antivirus trăsnet





După 13 ani în care mii de somităţi ieşene au fost atinse de virusul urât mirositor numit BZI, s-a găsit și leacul la această maladie: indiferența. Vineri seară BZI (reamintim, singurul ziar trimis în judecată de DNA pentru șantaj prin presă) a organizat o petrecere la care a chemat, ca de obicei, toate VIP-urile locale. Dacă până acum sute de politicieni, oameni de afaceri, doctori sau alte somități veneau să-i felicite pe şefii BZI(unii de frica dea nu fi înjurați mai târziu de căldărarii de la BZI, alții din amiciție cu șantajiștii de presă), vineri a fost secetă de personalități la paranghelia șantajiștilor. Au lipsit 90% din parlamentari, n-au venit nici unul din șefii de filiale ale partidelor cât de cât importante iar oamenii de afaceri mari au fost mai puțini decât la apariția revistei Arici Pogonici. Toți par să se vindecat de frica față de șantajiștii de presă, descoperind un antivirus până acum de negăsit.
"A venit doar pleava"
Cea mai sugestivă descriere a boicotului VIP-urilor ieşene faţă de petrecerea BZI a dat-o chiar un angajat al "ziarului": "a venit doar pleava" a spus acesta la finalul petrecerii. "Pleava" o reprezenta funcţionărimea de nivelul doi sau chiar trei din administraţie sau spitale adusă de BZI special pentru a nu avea sala goală.
Un alt angajat al ziarului de şantaj a oferit şi el un indiciu al vindecării societăţii faţă de boala BZI: "nu mai scrieţi despre mine că aş fi şantajist. Nu e vina mea pentru ce fac ăia (arată cu mâna spre patronul BZI şi câţiva linguşitori ai săi)", a spus unul din reporterii BZI.
Politicieni care nu se pot vindeca de râia de presă
Singurele VIP-uri locale care nu s-au vindecat încă de paraziţii de la BZI pot fi numărate pe degetele de la o mână. Mai întâi a venit deputata Luminiţa Iordache, cea numită în trecut de BZI "Luminiţa Futache". Enervat de boicotul celorlalţi parlamentari şi amintindu-şi, probabil, ce fantezie avusese cu deputata de 60 de ani, şantajistul Ghiocel Asimionesei s-a năpustit asupra parlamentarei  inundând-o cu sărutări spre iritarea domnului Iordache.
După două ore, când deja mulţi invitaţi plecau, a mai apărut un deputat, PDL-istul Petrică Movilă. Stânjenit  că a eşuat strategia sa de a veni târziu pentru a nu fi descoperit, Movilă a zâmbit stângace şi a îngăimat o explicaţie către reprezentanţii TopIasi care filmau şi fotografiau momentul. "Nu e maşina mea, nu o pozaţi", a spus deputatul proaspăt coborât dintr-o maşină de teren de 50.000 de euro care nu figurează în declaraţia sa de avere. Când a fost întrebat ce caută la petrecerea celor care l-au umilit copios numindu-l "Muilă", "repetent", "mafiot" şi altele, Movilă a ridicat din umeri. Iar când i s-a amintit că l-a dat în judecată pe Asimionesei pentru şantaj, Movilă a spus moale: "păi se vede separaţia puterilor în stat, nu?
Un moment şi mai a oferit Tudor Ciuhodaru. Venit şi el la spartul petrecerii, Ciuhodaru a fost întrebat de TOPIASI.ro dacă el "ca medic recunoaşte un sistem bolnav" şi dacă în acel moment nu are "pacienţi de tratat". Păi tocmai de asta sunt aici, sunt doctor, recunosc sistemul bolnav", a spus Ciuhodaru. Imediat s-a repezit să se pupe cu cercetatul penal Ghiocel Asimionesei
Simirad a bătut un nou record de ruşine
Cel mai ruşinos moment al serii l-a oferit, de departe, preşedintele CJ, Constantin Simirad. Înjurat copios acum 10 ani de Asimionesei & co - "scrof", "godac", "obsedat sexual", "hoţ prost", "impotent" şi multe altele - Simirad s-a pupat repetat cu patronul BZI apoi a ţinut un discurs incredibil: "sunt mândru de ceea ce faceţi aici, la BZI.Ştiu că sunt unii care vă critică pătimaş, dar poate nu vor mai fi anul viitor în stare să facă asta. În schimbdumneavoastră vă urez să o ţineţi la fel ca până acum", a spus SImirad.
Prefectul Dragomir Tomaşeschi şi-a dat şi el cu firma-n gard declarându-se "încântat" de "modul activ în care face presă BZI".
Reamintim, sute de ieşeni au reclamat public şantajele repetate suportate din partea BZI şi valurile de lături vărsate în capul lor de cei care le cerea taxă de protecţie sub formă de publicitate. Procurorii DNA au confirmat cu vârf şi îndesat presa mizerabilă care se face la BZI trimiţând în judecată acest ziar sub acuzaţia de "şantaj prin presă"
Lichelele de casă ale lui Ghiocel
Ca şi în alţi ani, la paranghelia BZI au venit funcţionari ai statului care, teoretic, ar trebui să fugă ca dracul de tămâie de oameni cercetaţi penal şi consacraţi drept şantajişti de presă. În locul unor gesturi de onoare, judecătorul Dan Anton, directorul adjunct al Fiscului judeţean - Ioan Grigoriu şi şeful Camerei de Conturi - Constantin Iaţco au venit şi şi-au dat obolul lui Ghiocel.
Au mai fost zeci de funcţionari care nu s-au jenat să se pupe cu bulibaşa şantajului de presă, ba chiar să-l felicite pentru cum calomniază sute de ieşeni nevinovaţi, dar, vorba unui reprezentant al BZI, e "pleava" administraţiei, oameni chemaţi parcă special pentru a nu avea Ghiocel sala goală.

Daniel Oajdea ii cere ministrului Radu Berceanu sa faca lumina in cazul parcarii de la Gara Mare

Cum se poate ca CFR sa cedeze afaceri la cheie la preturi de nimic? Deputatul PD-L Daniel Oajdea a facut o interpelare catre ministrul Transporturilor Radu Berceanu avand ca subiect parcarea de la Gara Mare din Iasi.

Parlamentarul ii cere ministrului sa explice cum se poate ca o parcare de peste 2 000 de metri patrati sa fie inchiriata cu o suma derizorie - 3,5 lei/mp, plus TVA.

Daniel Oajdea vrea sa afle si de ce pretul de pornire al licitatiei a fost micsorat de 4 ori in mai putin de un an.
Prin contractul semnat cu Regionala CFR Infrastructura pe 29 mai, firma SC Grafic Beta Invest si-a adjudecat licitatia pentru 7 560 de lei pe luna, plus TVA. Daniel Oajdea se arata revoltat ca locatarii din zona trebuie sa plateasca 250 de lei pe luna pentru un loc de parcare, in timp ce firma-paravan a lui Ghiocel Asimionesei, patronul Buna Ziua Iasi - a dat un adevarat "tun".
Daniel Oajdea, deputat PD-L: "Stim ca CFR-ul nu are bani de salarii, pai in conditiile in care nu ai bani de salarii poti sa dai o afacere la cheie cuiva care nu face nicio investitie, ci doar pune un om sa incaseze bani, de ce nu pui cativa oameni de la CFR sa faca acelasi lucru? Am facut interpelarea aceasta pentru a lamuri
problema si suspiciunea ridicata acolo, mai ales ca se lanseaza in presa  acuzatii la adresa unor membri ai PD-L, in calitate de colegi eu ii consider nevinovati  si cred ca ministerul Transporturilor este dator sa lamureasca acest fapt.  Iar daca avem anumiti oameni care sint vinovati categoric ca ei trebuie sa raspunda in fata legii." (18 iunie 2009)

Presa din Romania a intrat in topul celor mai corupte institutii

Mass-media romaneasca ocupa locul 5 in Barometrul Global al Coruptiei pentru 2009, dat publicitatii la inceputul acestei luni de Transparency International.

Specialistii considera ca nu se mai pune accent pe responsabilitatea sociala. Patronii de media se gandesc doar la profitul personal. Asa se face ca banul face legea in multe din materialele de presa care apar in ziare, sau la televizor. La Iasi, doua cotidiane s-au remarcat prin atacuri virulente, dar nejustificate, la adresa unor politicieni sau afaceristi locali. Este vorba de Buna Ziua Iasi, fosta Ziua de Iasi si Flacara Iasului, sub fostul patronat. Astazi va prezentam cum poate fi folosit santajul pentru a pune mana pe cea mai buna parcare din Iasi, cea de la Gara Mare.
Buna Ziua Iasi abunda de materiale denigratoare la adresa oamenilor politici si a afaceristilor din Iasi. Patronul si directorul acestui ziar, asa-zis de anchete, sunt judecati la Cluj pentru santaj prin presa. Dosarul penal s-a constituit in 2005 pe baza plangerilor depuse la DNA de 13 persoane extrem de cunoscute.
Procurorii anticoruptie au declansat atunci urmarirea penala impotriva lui Ghiocel Florin Asimionesei si a lui Alin Ioan Tocan, pe atunci redactor sef la Ziua de Iasi. 16 reporteri si redactori de la ziarul de santaj s-au
perindat prin fata anchetatorilor, in calitate de martori. Acuzatiile din dosar sunt ca Asimionesei isi punea oamenii sa loveasca in cei care refuzau sa "cotizeze." Modul de actiune este de tip mafiot: daca omul de
afaceri nu plateste taxa de protectie intra in colimatorul lui Asimionesei si a acolitilor sai.

Si nu e vorba doar de afaceristi, ci si de directori de institutii publice si politicieni. In cazul acestora, tacerea ziarului se cumpara cu contracte de publicitate sau licitatii publice aranjate. Dupa 4 ani, Judecatoria Cluj a dat o sentinta stranie - trebuie reluata cercetarea penala intrucat nu li s-a respectat acuzatilor dreptul la aparare si la rechizitoriu. Insa este greu de crezut ca un procuror anticoruptie nu stia ca la prezentarea rechizitoriului trebuie sa fie prezenti si avocatii partilor.

Un santaj mediatic recent este la adresa sefilor Regionalei CFR Infrastructura Iasi. Obiectul presiunilor - parcarea de la Gara Mare. Cristian Ghibu, fostul director de la Regionala CFR Iasi Infrastructura a fost tinta unui lung sir de atacuri mediatice in cotidianul condus de Asimionesei. Loviturile au inceput in 2008, dupa ce Cristian Ghibu, care ocupa atunci fotoliul de director la CFR Iasi a sesizat Directia de Patrimoniu ca pretul luat pentru chiria clubului sportiv CFR este cu mult sub cel real.
Cristian Ghibu, fost director Regionala CFR Iasi Infrastructura: "N-am avut nicio explicatie in acel moment doar faptul ca am atras atentia colegilor mei de la Patrimoniu ca clubul sportiv numit CFR a inchiriat cu un milion de lei vechi pe luna toata baza sportiva si mi se parea pretul un pic cam derizoriu. O suprafata ca aceea trebuia sa ajunga in mod normal in jur de 300 milioane de acolo se pornea chiria in alte conditii"
Firma care platea 2 lei pe baza sportiva CFR apartinea unor prieteni de-ai lui Asimionesei - asa isi explica Cristian Ghibu atacurile initiale.Loviturile din ziar au urmat.Patronii BZI pusesera ochii pe parcarea de la Gara Mare. Cristian Ghibu, fost director Regiolana CFR Iasi Infrastructura: "Am fost supus unei presiuni mediatice vazand ulterior ca rezultatul era practic incercarea lor de a intra in posesia unor spatii, terenuri, parcari din patrimoniul CFR. Alta logica a acestor atacuri nu o vad"
Suspiciunile lui Cristian Ghibu s-au adeverit, dupa ce a fost indepartat de la sefia CFR Infrastructura Iasi.
In locul sau a fost numit Sorin Flutur. Chiar din prima zi, noul director a avut parte de un atac chiar in deschiderea cotidianului Buna Ziua Iasi.
La scurt timp, a fost organizata licitatia pentru concesionarea parcarii dorite de sotii Asimionesei. Au cumparat caiete de sarcini SC Grafic Beta Invest SRL si Barton SRL, dar aceasta din urma a fost fortata sa nu se prezinte la licitatie, spun surse din cadrul CFR. Firma este condusa de Ioan Besleaga si Georgeta Climescu. Aceasta este, insa, partenera de afaceri si ruda prin alianta cu Violeta Asimionesei.SC Grafic Beta Invest a pus mana pe o parcare de 2160 mp la un pret de nimic - 3,5 lei/mp/luna plus TVA. Dovada favorizarii - la Gara Nicolina parcarea a fost scoasa la licitatie la un pret dublu, de 7 lei pe metrul patrat. Zonele nici nu se compara ca trafic de masini. Cristian Ghibu, fost director Regiolana CFR Iasi Infrastructura: "Rezultatul este ca au parcarea la un pret de nimic. Pretul este mult sub ceea ce stabilisem eu ca director, iar licitatia s-a tinut cu o singura firma participanta. Stiu ca se incerca pe total parcare incepeam de la 100 miliaone lei vechi, trebuia sa coste chiria
minima, plus alte conditii"
Pretul care sa-i convina lui Asimionesei a fost propus pe plan local. Noul director Sorin Flutur a refuzat sa comenteze de ce metrul patrat de la Gara Mare este la jumatatea celui de la Nicolina. Sorin Flutur, director CFR Infrastructura Iasi: "Preturile sunt aprobate la AGA de la Bucuresti, nu le stabilim noi. Noi facem niste propuneri care se analizeaza si se aproba la Bucuresti in Consiliul de Administratie si-n AGA. Caietele de sarcini sunt caiete tip, nu le facem noi si-atunci"
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, fost director la Regionala CFR Calatori Iasi, s-a aratat surprins de pretul mic cerut pentru parcarea de la Gara Mare.
Constantin Axinia, subsecretar de stat Min: "Eu am dat dispozitii sa se faca o cercetare, dupa cercetare cei vinovati vor fi sanctioanti pana la destituire, mergem pana sus si anulam licitatia si contractul" Constantin Axinia crede ca ar fi mai bun un parteneriat intre CFR si Primaria Municipiului Iasi.Este greu de crezut ca primarul Gheorghe Nichita, sustinut de Buna Ziua Iasi, ii va strica jocurile lui Ghiocel Asimionesei. De fapt, acesta incearca sa puna mana pe toate parcarile bune din Iasi, prin intermediul firmei paravan Grafic Beta Invest. Societatea, in colaborare cu o firma din Piatra Neamt a licitat, la jumatatea lunii mai, pentru parcarea de la cinema Victoria. Desi suprafata este de 1.270 de metri patrati, aproape la jumatate fata de cea de la Gara, pretul oferit de consortiul de firme este de 3 ori mai mare decat cel acceptat de CFR.(17.06.2009)

Demascati santajul BZI

Un prosper om de afaceri din Iasi a avut curajul sa vorbeasca despre santajul mediatic la care a fost supus de cotidianul Buna Ziua Iasi. Constantin Comanescu, patronul grupului de firme Pieta Iasi a sesizat autoritatile locale cu privire la practicile neortodoxe prin care patronul de la Buna Ziua Iasi, Ghiocel Florin
Asimionesei isi face jocurile prin intermediul institutiei media pe care o conduce...
Constantin Comanescu este unul dintre cei 13 afaceristi care au depus in 2005 plangere la DNA impotriva lui Ghiocel Florin Asimionesei si a lui Alin Tocan, pe atunci redactor sef la Ziua de Iasi. Imaginea sa a fost deseori denigrata in paginile Buna Ziua Iasi, dat fiind faptul ca afaceristul a refuzat sa platesca fabuloasele contracte de publicitate impuse. Atacurile au reinceput dupa ce recent Judecatoria Cluj a decis ca trebuie reluata cercetarea penala impotriva lui Asimionsei si Tocan, intrucat nu li s-a respectat acuzatilor dreptul la aparare.
Constantin Comanescu, om de afaceri: "Si atunci (in 2005, n.red.) si acum am vrut sa trag un semnal de alarma. Nu m-a interesat prea mult acest proces, practic am fost o singura data. Stiam cumva deznodamantul, pentru ca orice proces de acest fel nu are alt deznodamant. Reintoarcerea acestui dosar a facut ca atacurile sa fie si mai furibunde, cel putin la adresa mea personala si la grupul de firme. Intr-un moment de criza in care toata lumea se lupta pentru supravietuire, acest ziar prospera, isi schimba masinile, are un spatiu aproape central si nu-i intreaba nimeni cat platesc, iaca merge mai departe si cu afacerioneroase facute la nivel de Iasi."
Seful grupului de firme Pieta a semnalat santajul la care a fost supus de Buna Ziua Iasi organelor abilitate si a cerut sa fie luate masurile legale impotriva patronului ziarului si acolitilor sai:
"Am trimis la toate institutiile de la nivel local acest semnal de alarma, pentru ca este o practica care iese din orice tipar. Semnaul de alarma este sa-si faca datoria organele locale. Aceasta toleranta cred ca a ajuns la limita in care trebuie luata o masura, buna sau rea, dar trebuie luata o masura."
Afaceristul ii indeamna pe toti cei care au fost santajati de angajati ai ziarului Buna Ziua Iasi sau de interpusi ai lui Ghiocel Asimionesei sa renunte la tacere si sa vorbeasca, pentru a se putea lua masuri impotriva acestora.
Constantin Comanescu, om de afaceri: "La fel ca mine trebuie sa traga un semnal de alarma si alti oameni de afaceri, oameni care au fost santajati si al caror nume a fost murdarit in acest ziar (Buna Ziua Iasi, n.red.). Trebuie sa apara si alti oameni care sa aiba curaj. Eu semnalez acest lucru si alti oameni sa aiba curaj sa spuna NU acestor oameni care nu au decat interese personale."(18.06.2009)

Patronul BZI, in topul datornicilor la intretinere

O treime din blocurile din Iasi nu vor primi caldura!

La ora actuala, 30 la suta din asociatii nu sunt cu plata facturilor la zi. Acestea sunt informatiile aparute astazi in cotidianul Buna Ziua Iasi. Informatii menite sa sperie orice cetatean constiincios, mai ales ca iarna se apropie cu pasi repezi. Cind am vorbit de cetateni constiinciosi nu ne-am referit insa si la patronul si directorul publicatiei sus amintite. Cei doi sunt in topul datornicilor la intretinere cu peste 200 de milioane de lei vechi in total.
In timp ce paginile ziarului Buna Ziua Iasi publica articole despre cit de grav este sa fii dator la intretinere, directorul cotidianului se numara printre datornicii de top. Alin Tocan are 179 de milioane de lei vechi datorii si in prezent dosarul de executare silita a ajuns pe masa executorul judecatoresc. La Termoservice, societatea care administreaza blocul 991 A in care locuieste directorul, dosarul lui Alin Tocan era dosit intr-un fiset separat. Cind Cristian Andries, directorul Termoservice, a solicitat toate dosarele datornicilor, i-au fost aduse fara cel al lui Alin Tocan. La insistenta reporterilor TELE'M au aparut si cele trei dosare ale familiei Tocan.
Cristian Andries, director Termoservice: -Tocan, Tocan, Tocan, bun are trei dosare. Dar are regim special preferential sau de ce..?
Angajat Termoservice: -Nu, domnule director, cum sa aiba ?
Cristian Andries, director Termoservice: -Bun si atunci de ce nu mi le-ai adus odata cu astealalte? Mi s-au adus toate dosarele, mai putin dosarul lui Tocan, care mi s-a adus ulterior, are regim special Tocan ?
In final am aflat ca directorul cotidianului Buna Ziua Iasi va ramine fara apartament deoarece unul din dosarele intocmite de Termoservice a ajuns pe masa executorului judecatoresc.
Cristian Andries, director Termoservice: "Pentru cei care au datorii cu o vechime mai mare de trei luni restante avem obligatia ca administrator, impreuna cu presedintele sa-i actionam pe calea instantelor de judecata in vederea recuperarii acestor sume. In marea majoritate a cazurilor actiunile sint tip somatie de plata. Pentru cazuri mai speciale avem actiune pe drept comun, cerere in pretentie."
Daca Alin Tocan este un simplu angajat, nu putem spune acelasi lucru despre proprietarul ziarului Buna Ziua Iasi. Florin Ghiocel Asimionesei este dator cu 47 de milioane de lei vechi la intretinere. Cu aceasta suma, patronul ziarului Buna Ziua Iasi este campion absolut pe scara unde locuieste. Reprezentantii CET cred ca oamenii ar trebui sa inteleaga si sa-si achite facturile restante.

Neculai Parasca, purtator de cuvint CET Iasi: "Noi am trimis somatii la asociatiile de proprietari in vederea recuperarii sumelor pe care le au de datorat. Rugamintea noastra este ca iesenii sa inteleaga ca acest lucru
este impus de situatia actuala a CET-ului si a datoriilor pe care le avem precum si de conditiile pe care ni le pun furnizorii de combustibil." (Tele'M, 7 septembrie 2009)

Aminare in dosarul de santaj prin presa de la Cluj

Patronul Buna Ziua Iasi - Florin Ghiocel Asimionesei si directorul cotidianului, Alin Tocan au reusit sa tergiverseze judecarea recursului inaintat de DNA Cluj. Inculpatii Asimionesei si Tocan au lipsit la termenul de astazi si au fost reprezentati de avocati din oficiu.Instanta a acordat un nou termen pentru ca cei doi
sa-si angajeze aparatori.
In sala 38 a Tribunalului Cluj Napoca, sedintele de judecata au inceput la ora 9.00. Primul dosar pe ordinea de zi a fost cel al inculpatilor Florin Ghiocel Asimionesei si Alin Tocan - judecati pentru santaj prin presa. Citatii au primit si partile vatamate: oameni de afaceri, reprezentantii unor societati comerciale, inclusiv politicieni, intre care deputatul liberal Relu Fenechiu. Completul de judecata trebuia sa ia in discutie recursul inaintat de procurorii anticoruptie impotriva deciziei date de Judecatoria Cluj de a se
reface cercetarea penala in acest dosar de santaj.
Patronul Buna Ziua Iasi si directorul Alin Tocan au trimis, prin posta, o cerere de aminare a procesului, pentru a-si alege aparatori.Din acest motiv, au fost reprezentati la termenul de la Tribunalul Cluj de doi avocati din oficiu.Nici persoanele care au demascat santajul facut de Asimionesei si Tocan nu s-au prezentat la
judecarea recursului.
Dosarul penal s-a constituit in 2005 pe baza plangerilor depuse la DNA de 13 persoane.16 reporteri si redactori s-au perindat prin fata anchetatorilor, in calitate de martori. Acuzatiile din dosar sunt ca Asimionesei isi punea oamenii sa loveasca in cei care refuzau sa "cotizeze". Daca omul de afaceri, politicianul sau directorul de institutie publica nu platea taxa de protectie intra in colimatorul lui  Asimionesei si a acolitilor sai.

Dupa 4 ani, Judecatoria Cluj a dat o sentinta stranie - trebuie reluata cercetarea penala intrucat nu li s-a respectat acuzatilor dreptul la aparare si la rechizitoriu. Urmatorul termen in dosar va fi pe 21 octombrie.  (30 septembrie 2009)

Lacat pe Retrom Pascani

Fabrica patronata de Florin Ghiocel Asimionesei a solicitat Primariei municipiului Pascani acordarea unei reduceri de 90% a taxelor si impozitelor datorate bugetului local.
In adresa inaintata de conducerea Retrom Pascani se vorbeste despre lipsa comenzilor.
Retrom SA are datorii la bugetul local din Pascani de peste 2 miliarde de lei vechi. De aceea, finantele au pus sechestru pe bunurile societatii: pe o hala si teren curti constructii in suprafata de aproximativ 20 de mii
de metri patrati.
Ioan Ionita, viceprimar Pascani: "A fost un proiect de hotarare privind respingerea solicitarii facute de catre Retrom in ceea ce priveste reducerea taxelor si impozitelor locale cu 90%. Referatul din partea compartimentului juridic a fost negativ deoarece nu exista temei legal in acest sens si atunci consilierii au votat, fiind in cunostinta de cauza au aprobat respingerea reducerii taxelor pentru aceasta societate."
RETROM S.A. Pascani si-a inceput activitatea in 1979 si a mers bine pana in 2003. Privatizarea interprinderii este una din operele lui Florin Ghiocel Asimionesei, patronul Buna Ziua Iasi. In 2003, cand a aflat ca Retrom Pascani a fost scoasa la vanzare, s-a angajat fictiv la aceasta interpindere, impreuna cu un partener de afaceri Cristian Gherasim. Cei doi au pus mana pe fabrica devenind reprezentantii PAS-ului. Managementul marca Asimionesei a condus la disponibilizarea angajatilor si la datorii uriase la bugetul de stat. (5 octombrie 2009)

Marius Spanu vorbeste despre presa de santaj din Iasi

In plina campanie electorala, deputatul PD-L Marius Spanu vorbeste despre presiunea pe care politicul o pune asupra presei.
Plecand de la scandalul in care sint implicati jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, acuzati de santaj asupra sefului ANI, Marius Spanu a concluzionat cine este  echivalentul lor pe plan local. Sint jurnalistii de la "Buna Ziua Iasi" care au incercat sa il santajeze, imediat dupa ce a vorbit despre neregulile de la Esplanada Oancea.Firma care a executat lucrarile apartine familiei Asimionesei, care detine "Buna Ziua Iasi".

Marius Spanu, deputat PD-L: "Eu am avut o experienta clar neplacuta, in care mi s-a spus <ai vazut ce ai declarat?>. Vorbeam despre o declaratie despre Esplanada Oancea, nici macar nu stiam ca atunci ca domnul Asimionesei cu firma lui reparase aceasta esplanada. Am spus o chestie de bun simt pe care o vede toata lumea, au lucrat prost, noaptea, in campanie electorala, n-au terminat asta, n-au terminat asta si a doua zi am aparut cu un articol mizerabil legat de familia mea. Si mi- s-a transmis foarte clar <daca nu stai cuminte, ti-am aratat doar o parte din ce putem sa facem!>. Si la santajul asta, eu am spus, <daca vreti, scrieti ce vreti la adresa mea ca nu ma infricosati, pentru ca nu mi-e frica de nimic>."
Intrebat de jurnalisti de ce PD-L nu a sarit in apararea membrilor de partid atacati in "Buna Ziua Iasi", Marius Spanu a explicat:  "Cred ca daca colegii mei ar fi reactionat, ar fi aparut ca o imixtiune. As fi intrat intr-un razboi
intre domnul Movila si cotidianul <Buna Ziua Iasi>, ca la el facem referire ca sa fie foarte clar. Deci as fi aparut intr-un razboi si poate colegul meu ar fi spus <ce te bagi tu acolo?>. Nu stiu daca nu ar fi asteptat ca eu sa o fac fara sa ma roage el, dar va garantez ca daca ar fi vrut sa facem o conferinta de presa sa spuna <astea is acuzatiile care mi se aduc mie si pe care tu le stii foarte clar ca nu is adevarate>, n-as fi avut nicio problema sa spun ca ceea ce se face, ca aceasta presiune in mai multe articole este un santaj mai direct sau mai indirect la adresa lor."
Ghiocel Asimionesei nu a fost de gasit telefonic pentru a comenta cele afirmate de Marius Spanu. (Tele'M) (12 noiembrie 2009) 

Asimionesei executat de salariati

Una dintre fabricile controlate de Florin Ghiocel Asimionesei va fi executata silit de proprii angajati.
Acest lucru se intampla la Retrom Pascani, unde aproximativ 85 de salariati nu au fost platiti timp de jumatate de an. Pentru recuperarea drepturilor salariale, sindicatul fabricii pascanene a actionat in instanta societatea controlata de Florin Ghiocel Asimionesei, patronul ziarului Buna Ziua Iasi.  Potrivit actiunii depuse la Tribunalul Iasi, angajatii Retrom Pascani au de recuperat lefurile din perioada septembrie - decembrie 2008 precum si pe primele doua luni din acest an. Dupa cum se arata in petitie, incepand cu luna ianuarie a acestui an, muncitorii nu au fost primiti in fabrica pentru a-si desfasura activitatea.  Magistratii ieseni le-au dat castig de cauza.
Constantin Trifan - presedinte Cartel Alfa, filiala Iasi
"In urma actionarii in instanta am castigat pe fond. Societatea comerciala a facut recurs. In urma recursului ni s-a dat dreptate tot noua sindicatului si acum am investit aceasta hotarare judecatoreasca cu titlu executoriu, urmand a face o notificare catre conducerea societatii si solicitam sa ni se achite sumele care se
datoreaza celor 85 de salariati care au actionat in instanta sumele restante. Daca nu, vom apela la executorul judecatoresc pentru a recupera aceste sume".(27.10.2009)

Tupeu fara limite!

De asta dau dovada Ghiocel-Florin Asimionesei si Violeta Asimionesei care au actionat in judecata postul nostru de televiziune pentru "prejudicii aduse onoarei, demnitatii si reputatiei". Ghiocel-Florin Asimionesei - judecat la Cluj pentru santaj prin presa - cere daune morale de 300 de mii de lei...
Pe 22 februarie 2010 incepe un proces mult asteptat la Iasi. Va fi pentru prima data cand se va putea vorbi public, in fata unui complet de judecata, despre "tunurile" date de sotii Asimionesei si de apropiatii lor dar mai ales despre santajul mediatic la care si-au supus victimele. Paradoxal, au deschis procesul persoane judecate la Cluj pentru santaj prin presa!Ghiocel-Florin Asimionesei si sotia lui considera ca subiectele tratate la Martor Incomod le-au prejudiciat "onoarea, demnitatea si reputatia". Cei doi cer daune morale de 300.000 de lei postului nostru de televiziune, jurnalistului Mihai Popa -  prezentator al emisiunii Martor Incomod si jurnalistului Aurel Dobasu.
Chemarea in judecata contine si alte pretentii - prezentarea de scuze publice in cadrul aceleiasi emisiuni si a hotararii judecatoresti irevocabile care va fi pronuntata in aceasta cauza.
Tele M anunta pe aceasta cale ca va face toate demersurile necesare pentru a putea transmite in direct procesul incepand cu primul termen, de pe 22 februarie 2010.Invitam toate persoanele care s-au considerat
santajate mediatic de colaboratorii sotilor Asimionesei - patronii cotidianului Buna Ziua Iasi - sa ne contacteze la 0232 212.218 sau la adresa office@telem.ro si sa-si exprime disponibilitatea de a povesti in fata judecatorilor si a iesenilor, mai ales, cat de mult le-au prejudiciat onoarea, demnitatea si reputatia materialele aparute in Buna Ziua Iasi, fosta Ziua de Iasi.
Prima emisiune care i-a deranjat la culme pe sotii Asimionesei a fost difuzata de Tele M pe 9 septembrie. In ancheta jurnalistica am aratat ca Buna Ziua Iasi ocupa un spatiu de la Consiliu Judetean fara sa fi participat la o licitatie.De-a lungul timpului, contractul de colaborare s-a schimbat in contract de inchiriere - lucru total
ilegal. Mai mult, patronii ziarului au fost tolerati de sefii Consiliului Judetean desi au acumulat datorii foarte mari la plata chiriei. Discutiile care au avut loc in platou sunt considerate insulte de Ghiocel-Florin Asimionesei si Violeta Asimionesei: "Toate aceste afirmatii, care, daca ar fi reale, ar putea atrage raspunderea noastra penala, constrituie o grava atingere aduse onoarei si reputatiei de care ne bucuram in societate, scopul urmarit de parati fiind exclusiv acela de a ne discredita si a manipula opinia publica" - (Fragment din chemarea in judecata)
Emisiunea din 23 septembrie a prezentat o alta afacere din care a iesit castigat doar Ghiocel-Florin Asimionesei. Terenul pe care s-a aflat Terasa Zoiosul a ajuns in mainile celor de la Buna Ziua Iasi gratie administratiei Nichita. Folosindu-se un draft de contract de la Palas, intre Delta Press Investment si Primarie se incheie un contract de asociere. Asta pentru ca Asimionesei sa nu fie obligat sa participe la o licitatie. Pe acel teren ar fi trebuit sa se construiasca o pensiune si un sediu de firma. Spunem ca Primaria a facut o afacere paguboasa pentru ca nu a incasat niciun leu din acest contract si a acceptat ca terenul din Sararie sa fie blocat. Abia in ianuarie anul acesta, dupa patru ani de la parafarea actelor cu Primaria, Ghiocel Asimionesei a intabulat la Oficiul de Cadastru dreptul de proprietate al Primariei asupra terenului si contractul de asociere cu firma Delta Press Investment. Pe 7 octombrie, Tele M a prezentat adevarata caracatita financiara construita de Ghiocel-Florin si Violeta Asimionesei cu ajutorul functionarilor statului.
Marea suparare a patronilor de la Buna Ziua Iasi este coloana sonora folosita: "Dovada caracterului pur tendentios al emisiunii si al materialului prezentat in cadrul ei este data si de coloana sonora utilizata, care duce cu gandul la un cunoscut film serial italian in care erau dezbatute atrocitatile Mafiei siciliene, in acest fel creandu-se impresia apartenentei noastre la aceasta organizatie (...)" - fragment din chemarea in judecata.
Pe 9 decembrie, avocatul Ionel Nechita cel care ii apara pe Ghiocel-Florin Asimionesei si Alin Tocan - judecati pentru santaj prin presa - trebuie sa se prezinte la Cluj, la proces. Magistratii clujeni trebuie sa se pronunte daca trimit dosarul inapoi la DNA.
Acest dosar s-a constituit pe plangerile depuse de mai multi oameni de afaceri si politicieni care au explicat cum au fost santajati de oamenii lui Ghiocel-Florin Asimionesei. (Vom reveni cu amanunte)(16.11.2009)

Dosarul de santaj se rejudeca - bzi

Florin Ghiocel Asimionesei incepe prost anul 2010.
Dosarul sau de santaj de la Cluj nu a fost intors la DNA, pentru refacerea urmaririi penale, solutie ce-l avantaja. Si nu doar pe el ci si pe actualul director al "Buna Ziua Iasi", Alin Ioan Tocan, pe vremuri redactor sef la fosta "Ziua de Iasi".Tribunalul Cluj a decis recent rejudecarea dosarului la Judecatoria Cluj.
Florin Ghiocel Asimionesei, primul patron trimis in judecata pentru santaj prin presa, a inregistrat o infrangere in dosarul de la Cluj.Acesta a incercat sa-i induplece pe judecatorii clujeni sa retrimita dosarul la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi pentru refacerea urmaririi penale, motivand ca pe parcursul acestei actiuni nu i-a fost respectat dreptul la aparare. In prima faza, Judecatoria Cluj a admis
cererea lui Asimionesei.Insa DNA a inaintat recurs si a castigat.
Ionel Nechita - avocatul lui Florin Ghiocel Asimionesei "A fost trimis la DNA pentru refacerea urmaririi penale si a rechizitorului. Ulterior s-a declarat recurs de catre DNA Cluj. Iar Tribunalul Cluj a casat solutia si a trimis la Judecatorie pentru rejudecarea cauzei."
Aceasta solutie a fost data de magistratii Tribunalului Cluj pe data de 23 decembrie 2009. Acum urmeaza ca Judecatoria Cluj, instanta la care a fost trimis dosarul spre rejudecare, sa stabileasca si primul termen.
Florin Ghiocel Asimionesei nu a putut fi contactat pentru a-si prezenta pozitia intrucat avea telefonul inchis.
O alta persoana acuzata in acelasi dosar, Alin Ioan Tocan, fost redactor sef la "Ziua de Iasi', actual director al cotidianului "Buna Ziua Iasi", a refuzat sa comenteze solutia Tribunalului Cluj.
Alin Tocan - director Buna Ziua Iasi:"Chiar nu sunt la curent cu ce imi spuneti. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu avocatul care ma reprezinta. Este singurul in masura sa dea declaratii care sa nu imi faca rau in
fata instantei."
Dosarul penal s-a constituit in 2005 pe baza plangerilor depuse la DNA de 13 persoane, politicieni, functionari publici si oameni de afaceri.
Relu Fenechiu - parte vatamata:"- Dosarul de santaj al lui Florin Ghiocel Asimionesei de la Cluj in care dumneavoastra sunteti parte vatamata a fost trimis spre rejudecare la Judecatoria Cluj. Aveti cunostinta despre aceasta solutie?
-Am cunostinta, dar nu o discut. Nu comentez decat dupa ce instanta isi va spune cuvantul."
Traian Dobre - parte vatamata:"Nu cunosc si  nu ma intereseaza. O cauza pe care justitia romana o analizeaza timp de 20 de ani nu ma intereseaza."
O alta victima a santajului de presa facut de oamenii lui Ghiocel Asimionesei este omul de afaceri Ion Budeanu, patronul firmei Coseli. Acesta inca mai trage speranta ca adevarul va fi scos la iveala.
Ion Budeanu - patron Coseli:"- Of, of, of, eu as comenta-o ca un inceput de normalitate in mass-media sa zicem sau pentru mass media.
- Credeti ca trebuia data mai demult o solutie in acest dosar?
- Eu as fi dat-o a doua zi. Eu daca as fi avut o putere as fi dat-o a doua zi. Pata care s-a adus mai intai ca firma si apoi ca persoana, nu poate fi stearsa decat dupa mult timp. Ca sa lovesti in munca cinstita a unor oameni
care isi vad de treaba si care vor sa faca ceva, de la a-I lasa in pace si pina la ajunge acolo pina sa-I santajezi este o situatie, o atitudine de neconceput."
16 reporteri si redactori s-au perindat prin fata anchetatorilor, in calitate de martori. Acuzatiile din dosar sunt ca Asimionesei isi punea oamenii sa loveasca in cei care refuzau sa "cotizeze".
Dosarul a fost instrumentat la DNA Iasi de controversatul procuror anticoruptie Corneliu Marian Gheorghita, pensionat anul trecut.(08.01.2009)

Marian Asimionesei prins la furat?

Un angajat al cotidianului Buna Ziua Iasi impreuna cu Marian Asimionesei, fratele patronului publicatiei mentionate au fost gasiti aseara in curtea fostei fabrici de Tigarete, cel mai probabil la furat.
Politistii, sesizati prin apel la 112, s-au deplasat la fata locului si au gasit intr-adevar trei persoane care incarcau intr-un autovehicul mai multe coli de tabla zincata. Aseara Politia a confirmat ca este vorba despre un furt insa nu a dorit sa faca public vreun nume.
Se incearca oare o musamalizare a cazului?
"- Va intereseaza ca doi reporteri de la Buna Ziua Iasi fura tabla de la fosta fabrica "Tigarete"? Mergeti la sectia 1 Politie".
Acesta a fost mesajul unui barbat care a sunat aseara cu numar privat pe telefonul telespectatorului.
Reporterii Tele M s-au deplasat imediat la sectia de Politie indicata si, intr-adevar in parcare erau deja doua autoturisme apartinand cotidianului Buna Ziua Iasi. Una dintre masini era chiar cea cu care circula frecvent, Marian Asimionesei, fratele lui Florin Ghiocel Asimionesei, patronul publicatiei iesene. Contactati telefonic in jurul orei 19.00, reprezentantii Politiei au confirmat ca este vorba despre un furt din zona Tigarete, care coincidea ce-i drept cu anuntul facut de barbatul care a sunat pe telefonul telespectatorului.
Subinsp. Virginia Pralea -  Purtator de cuvant IPJ Iasi:"Prin apelul de urgenta 112 Politia a fost informata cu privire la comiterea unui furt. Deoarece locul indicat se afla pe raza Sectiei 1, o patrula din cadrul sectiei a fost dirijata spre zona respectiva, acolo fiind depistate niste persoane in flagrant. In acest moment au loc audieri, ancheta este deja in derulare pentru  a stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt si imprejurarile in care a fost comisa fapta.
Despre identitatea persoanelor ne puteti spune ceva?
Nu cunoastem in acest moment identitatea persoanelor, avand in vedere ca, colegii mei de la sectie sunt in audieri si am incercat sa-i contactez prin telefon insa activitatea pe care o desfasoara este o activitate stransa si nu am putut sa obtin mai multe informatii".
Primele zvonuri au fost ca la audieri se aflau Ioan Besleaga, angajat, cel mai probabil ca paznic la sediul cotidianului Buna Ziua Iasi, Marian Asimionesei, fratele patronului publicatiei iesene si soferul unui micorbuz cu care cei doi se aflau la fata locului. Seful Politiei Municipale, inspectorul Lucian Mursa a infirmat categoric informatiile.
inspector principal Lucian Mursa -  sef  Politia Municipala :"Sunt implicati cei de la cotidianul Buna Ziua
Iasi asa cum se zvoneste?
Cu siguranta nu sunt implicati ca am vazut speculatiile. Dar domnul Asimionesei de la Buna Ziua Iasi nu este implicat nici dumnealui ca sa nu fie nici un fel de dubiu".
Sa nu fi stiut despre ce este vorba seful Politiei Municipale? Sau Lucian Mursa a mintit cu nerusinare intrucat se incearca o musmalizare a cazului? Daca ar fi fost trei hoti marunti ne permitem sa credem ca nu ar fi fost nevoie chiar de prezenta sefului sectiei 1 de politie, comisarul Minodor Pasaniuc.
De asemenea, daca ar fi fost un simplu caz de furt nu credem ca s-ar fi deplasat la fata locului sa dea declaratii presei purtatorul de cuvant al IPJ Iasi, subinspectorul Virginia Pralea. Ambii au refuzat sa ofere vreun nume sau sa confirme faptul ca printre persoanele gasite la locul faptei ar fi Marian Asimionesei si un angajat al firmelor lui Ghiocel Asimionesei.
Subinsp. Virginia Pralea -  Purtator de cuvant IPJ Iasi:"Este vorba despre trei barbati domiciliati in Iasi cu varste cuprinse intre 30, 40 si una peste 50 de ani.Numele lor?
Sunt persoane publice?
Nu".
Ne intrebam de ce reprezentantii Politiei nu au oferit nici macar initialele persoanelor gasite la locul faptei, asa cum o fac in cele mai multe cazuri cand avem de a face cu hoti marunti? Se incearca oare o musamalizare a cazului? Aceasta este o prima concluzie care reiese din declaratiile oferite presei de directorul fostei fabrici de Tigarete, Stelian Amarandei. Acesta s-a contrazis de mai multe ori.
Stelian Amarandei - director Fabrica de Tigarete:"Eram acasa si am fost sesizat prin telefon ca cineva sustrage niste tabla din curtea fabricii. M-am deplasat la fabrica, cand am ajuns erau cateva coli langa gard scoase. Sesizat de un vecin de fabrica, fost lucrator in fabrica.Cand am ajuns eu disparusera toate persoanele. Nu mai era nicio persoana. De fapt cand am ajuns acolo erau doua persoane care au disparut.
Dar totusi masina era la locul faptei.Stati un pic. Am fost sesizat de un fost lucrator din fabrica, si am mers cu ei ca mie frica".
Potrivit site-ului Iasicastiga.ro, directorul fabricii si Asimionesie ar fi chiar veri. Stelian Amarandei a  incercat din rasputeri sa ne convinga ca Marian Asimionesei nu a furat, ci, atentie, facea un reportaj la fata locului
despre cum se fura de la vechea fabrica.
Stelian Amarandei - director Fabrica de Tigarete:"Va spun eu. Probabil au vrut sa faca ca si dumneavoastra un reportaj foarte mai … ca la Fabrica de Tigarete s-a furat. Ca Fabrica de Tigarete este o ruina precum e CFS-ul, precum Mase Plastice, precum… Dar  Marian Asimionesei nu este reporter, nici ziarist.
Nu???
Nu.
Eu stiu ca e vecin ca sta in fostele case al Tigaretelor".
Intr-adevar, Marian Asimionesei locuieste chiar langa fosta fabrica de tigarete. Insa este greu de crezut ca el poate vedea din casa peste zidurile inalte ce se fura din fabrica. Postul nostru de televiziune a aratat in
cadrul emisiunii Martor Incomod ca Ioan Besleaga face parte din anturajul familiei Asimionesei, acesta fiind chiar asociat in cateva firme controlate de primul patron de presa trimis in judecata pentru santaj. (09.12.2009)

BZI dezinformeaza?

Cazul furtului din incinta fostei Fabrici de Tigarete a fost prezentat astazi de presa ieseana. Insa au aparut doua variante, una oferita de Buna ziua Iasi, ziar controlat de Florin Ghiocel Asimionesei, fratele lui Marian Asimionesei. A doua versiune a fost oferita de Ziua de Iasi care a prezentat fapta ca pe un furt golanesc.
Buna Ziua Iasi a prezentat pe larg furtul care a avut loc aseara la fosta Fabrica de Tigarete. Insa, hotii sunt alte persoane. Cei care au fost audiati, Marian Asimionesei, fratele lui Ghiocel Asimionesei patronul ziarului si Ioan Besleaga portarul de la sediul cotidianului au fost prezentati ca bunii samariteni
"Marian Asimionesei a constatat ca trei hoti sustrageau din curtea fabricii coli de tabla. Imediat a intervenit pentru a stopa furtul, l-a sunat la telefon pe Stelian Amarandei, directorul Fabricii de Tigarete. Ajungand la
fabrica, directorul Amarandei, impreuna cu Marian Asimionesei si inca un muncitor, au stopat furtul. Au chemat o masina si au incercat sa stranga colile de tabla, cu scopul de a le depozita in alt spatiu", se arata in varianta prezentata de ziarul patronat de Asimionesei.
De partea cealalta, ziarul Ziua de Iasi prezinta o alta versiune, ce-i drept mult mai credibila.In articolul intitulat "Fratele lui Ghiocel Asimionesei, prins ca ultimul golan la furat tabla" prezinta aceeasi varianta difuzata si de
postul nostru de televiziune.
In aceste conditii ne intrebam: incearca oare sa dezinformeze opinia publica Florin Ghiocel Asimionesei si pregateste terenul pentru musamalizarea cazului in care fratele sau pare sa fie acuzat de furt?
Furtul nu a aparut nici pe nota de presa a IPJ Iasi asa cum apar frecvent furturile sau alte infractiuni. Astazi subinspectorul Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi a refuzat sa mai ofere vreo declaratie despre cazul in care ar fi implicati Marian Asimionesei si Ioan Besleaga, angajat al Buna Ziua Iasi. Motivul: ancheta este inca in derulare pentru a se afla ce cautau acestia in incinta fostei Fabrici de Tigarete. Despre furt, niciun cuvant. Musamalizarea cazului se pare ca a inceput inca de aseara.
La fata locului au fost prinse 3 persoane, dar de la audieri au iesit doar doua: Ioan Besleaga si soferul microbuzului. Fratele lui Florin Ghiocel Asimionesei nu a fost vazut de catre jurnalisti. Totusi, masina cu care circula frecvent Marian Asimionesei cu numarul de inmatriculare B 12 ZUA, era initial in fata sectiei de Politie, dar a disparut la scurt timp dupa aparitia jurnalistilor. O alta pista care ne duce cu gandul la musamalizarea cazului ar fi faptul ca persoanele audiate au plecat din sectia de politie chiar cu masina care a fost gasita de politisti la locul furtului. (09.12.2009)

Instanta a decis - Buna Ziua Iasi

Primarul Gheorghe Nichita este obligat de instanta sa nu mai ascunda ilegalitatile comise la Primaria Iasi.

In luna septembrie a anului trecut Tele M a solicitat in baza legii 544/2001 o serie de documente de interes public pentru a demasca o afacere cu iz penal. Ne-am lovit insa de refuzul categoric al Primarului.
 Postul nostru de televiziune a dat Primaria in judecata si a castigat.
In luna septembrie a anului trecut postul de televiziune Tele M lucra la o ancheta jurnalistica ce viza o afacere dubioasa dintre Primaria Iasi si Delta Press Investment, firma controlata de Florin Ghiocel Asimionesei, patronul ziarului "Buna Ziua Iasi".Este vorba despre o asociere dintre cele doua parti in urma careia firma lui Ghiocel Asimionesei intra in posesia unui teren pe strada Sararie.
Contractul il obliga sa ridice o pensiune, lucru care nu s-a mai intamplat.Primaria nu a castigat niciun leu din acest contract, iar terenul este si acum blocat.Pentru a demasca aceasta afacere dubioasa Tele M a solicitat Primariei Iasi, in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, copii dupa mai multe documente. Municipalitatea a ignorat legea, cel mai probabil pentru a acoperi dedesubturile tranzactiei cu firma lui Ghiocel Asimionesei.Tele M a dat in judecata Primaria si implicit pe primarul Gheorghe Nichita solicitand instantei sa oblige municipalitatea sa furnizeze documentele. Recent, Tribunalul Iasi a admis cererea postului nostru de televiziune.
"Se constata ca informatiile solicitate de reclamanta au caracterul unor informatii de interes public si nu fac parte dintre categoriile de informatii exceptate de la accesul liber al cetatenilor prevazut la articolul 1 din legea 544/2001.Obliga paratii sa furnizeze reclamantei informatiile solicitate de aceasta prin adresa inregistrata la Primaria Municipiului Iasi", se arata in hotararea magistratilor ieseni.
Sentinta instantei nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs in 15 zile de catre paratii Gheorghe Nichita si Consiliul Local Iasi.(11.02.2010)

Parcarea CFR inchiriata gratis?

Reizbucneste scandalul inchirieii parcarii CFR de la gara.Grafic Beta Invest, firma controlata de Florin Ghiocel Asimionesei, patronul Buna Ziua Iasi, a uitat, doua luni si jumatate, sa plateasca chiria lunara de 90 de milioane lei vechi. Seful Regionalei iesene, Sorin Flutur, sustine ca societatea ar fi virat banii intr-un cont gresit.Deputatul PD-L Daniel Oajdea afirma ca CFR nu ar fi primit chiria pe jumatate de an.
Regionala CFR Iasi se pricepe la afaceri paguboase.Cel putin de asta da dovada prin contractul prin care a inchiriat parcarea de peste 2.000 de metri patrati firmei Grafic Beta Invest, controlata de Florin Ghiocel Asimionesei.Chiria lunara este destul de mica, circa 90 de milioane de lei vechi.Deputatul Daniel Oajdea a sesizat Ministerul Transporturilor ca firma Grafic Beta Invest nu si-a platit chiria catre CFR.
Daniel Oajdea - deputat PD-L:"In Sesizarea pe care am primit-o este ca mai bine de sase luni aceasta firma nu si-a platit chiria fata de CFR. Am decis sa interpelez Ministerul Transporturlor pentru a preciza clar daca firma si-a platit chiria la zi, cat a platit si data la care a platit. Am facut acea interpelare pentru ca asa cum stiti si dumneavoastra CFR a inchiriat in mod suspect dupa o licitatie cu multe semne de intrebare in vara anului trecut parcarea din fata de la gara mare."
Directorul Regionalei CFR Iasi, Sorin Flutur, a confirmat existenta datoriilor, dar a furnizat si o explicatie.
Sorin Flutur - director Regionala CFR Infrastructura :"Din ce stiu verbal de doua luni si ceva, pina in doua luni jumate. Ei apareau cu mai mult dar au virat niste bani intr-un cont gresit. Nu au stiut. Dar acum in urma scandalului va spun ca, eu nu am fost aici si nu am stiut, ca s-au sesizat, au cautat si acum calculeaza exact
ca sa nu fie probleme."
Reprezentantii CFR din Bucuresti au remis, cu greu, un comunicat cu privire la datoriile inregistrate de firma Grafic Beta Invest.Potrivit documentului, firma are datorii in valoare de 21.641 lei reprezentand chiria pe
doua luni si jumatate.Chiar si asa, contractul nu va fi reziliat.
Sorin Flutur - director Regionala CFR Infrastructura :"Ei au o garantie. In caz de nu plateste, eu le retin din garantia aia. Oricum teoretic e acoperit. Dar ce depaseste de acum doua luni se poate rezilia cu anumite
clauze."
Reprezentantii Grafic Beta Invest au refuzat sa faca vreun comentariu cu privire la aceasta situatie.
Georgeta Climescu - actionar Grafic Beta Invest:"Nu stiu daca s-a intamplat ceva dar nu inteleg de ce astazi am primit numai telefoane. Va rog frumos sa ma lasati in pace."
Georgeta Climescu - contabila lui Asimionesei - este actionar al societatii Grafic Beta Invest impreuna cu Ioan Besleaga, paznicul sediului Buna Ziua Iasi.Acesta este anchetat impreuna cu Marian Asimionesei, fratele lui Ghiocel Asimionesei, intr-un dosar de furt de tabla de la fosta fabrica de Tigarete.(02.03.2010)