sâmbătă, 8 ianuarie 2011

BZI dezinformeaza?

Cazul furtului din incinta fostei Fabrici de Tigarete a fost prezentat astazi de presa ieseana. Insa au aparut doua variante, una oferita de Buna ziua Iasi, ziar controlat de Florin Ghiocel Asimionesei, fratele lui Marian Asimionesei. A doua versiune a fost oferita de Ziua de Iasi care a prezentat fapta ca pe un furt golanesc.
Buna Ziua Iasi a prezentat pe larg furtul care a avut loc aseara la fosta Fabrica de Tigarete. Insa, hotii sunt alte persoane. Cei care au fost audiati, Marian Asimionesei, fratele lui Ghiocel Asimionesei patronul ziarului si Ioan Besleaga portarul de la sediul cotidianului au fost prezentati ca bunii samariteni
"Marian Asimionesei a constatat ca trei hoti sustrageau din curtea fabricii coli de tabla. Imediat a intervenit pentru a stopa furtul, l-a sunat la telefon pe Stelian Amarandei, directorul Fabricii de Tigarete. Ajungand la
fabrica, directorul Amarandei, impreuna cu Marian Asimionesei si inca un muncitor, au stopat furtul. Au chemat o masina si au incercat sa stranga colile de tabla, cu scopul de a le depozita in alt spatiu", se arata in varianta prezentata de ziarul patronat de Asimionesei.
De partea cealalta, ziarul Ziua de Iasi prezinta o alta versiune, ce-i drept mult mai credibila.In articolul intitulat "Fratele lui Ghiocel Asimionesei, prins ca ultimul golan la furat tabla" prezinta aceeasi varianta difuzata si de
postul nostru de televiziune.
In aceste conditii ne intrebam: incearca oare sa dezinformeze opinia publica Florin Ghiocel Asimionesei si pregateste terenul pentru musamalizarea cazului in care fratele sau pare sa fie acuzat de furt?
Furtul nu a aparut nici pe nota de presa a IPJ Iasi asa cum apar frecvent furturile sau alte infractiuni. Astazi subinspectorul Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi a refuzat sa mai ofere vreo declaratie despre cazul in care ar fi implicati Marian Asimionesei si Ioan Besleaga, angajat al Buna Ziua Iasi. Motivul: ancheta este inca in derulare pentru a se afla ce cautau acestia in incinta fostei Fabrici de Tigarete. Despre furt, niciun cuvant. Musamalizarea cazului se pare ca a inceput inca de aseara.
La fata locului au fost prinse 3 persoane, dar de la audieri au iesit doar doua: Ioan Besleaga si soferul microbuzului. Fratele lui Florin Ghiocel Asimionesei nu a fost vazut de catre jurnalisti. Totusi, masina cu care circula frecvent Marian Asimionesei cu numarul de inmatriculare B 12 ZUA, era initial in fata sectiei de Politie, dar a disparut la scurt timp dupa aparitia jurnalistilor. O alta pista care ne duce cu gandul la musamalizarea cazului ar fi faptul ca persoanele audiate au plecat din sectia de politie chiar cu masina care a fost gasita de politisti la locul furtului. (09.12.2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu