luni, 24 ianuarie 2011

Ce ruşine: Simirad “administrează” sărăcia judeţului dându-i o halcă şantajistului Ghiocel

“Eu sunt cinstit, nu fur şi ştiu să administrez sărăcia“, spunea Constantin Simirad înainte de alegerile locale. Iar priceperea sa în a stârpi hoţia se vede din plin: o halcă din bugetul uneia din cele mai sărace instituţii ale CJ – Aeroportul – a fost băgată în buzunarul şantajistului Ghiocel Asimionesei.

Ziarul acuzat oficial de DNA de şantaj prin presă – BZI – face de curând publicitate Aeroportului Iaşi.
Oficial Simirad pretinde că nu are legătură cu această achiziţie a Aeroportului, dar cunoscătorii ştiu că nimic nu mişcă la Aeroport fără binecuvântarea şefului CJ. Iar practica BZI şi concluziile DNA în alte speţe similare arată că nu e vorba de publicitate propriu-zisă ci de o taxă de protecţie mascată.
De ce e nevoie de taxă de protecţie? Simirad a fost porcăit ani buni ca la uşa cortului de BZI – “scrof”, “godac”, “obsedat sexual”, “incompetent”, “paranoic”, “hoţ” şi multe alte asemenea “drăgălăşenii”, dar de doi ani este doar “profesorul universitar”, “domnul preşedinte” sau “excelenţa sa”.

Acoperirea oficială – cerere de oferte
Dar să presupunem prin absurd că aeroportul – instituţie cu probleme financiare foarte mari - are nevoie de publicitate (n-a simţit nevoia asta ani de zile, dar brusc a simţit că e cazul să mai cheltuiască nişte bani). De ce ar face însă aşa ceva printr-un ziar local şi încă unul cu o credibilitate apropiată de zero şi cu tiraj de sacoşă? Greu de înţeles. Directorul Aeroportului, GHeorghe Corjăuţanu, are însă o explicaţie oficială: “am făcut o cerere de oferte şi am primit două oferte. Iar noi am ales-o pe cea cu preţul cel mai mic”.
Ce sare în ochi? Faptul că nu a fost licitaţie ci o cerere de oferte, strategie folosită din plin de BZI la “înghesuirea” bugetelor instituţiilor de stat. Un alt aspect relevant este că Aeroportul nu a folosit criteriul audienţei, al impactului reclamei asupra populaţiei: “da, e adevărat că nu ne-am interesat de audienţa ziarelor ori de traficul pe internet”, a spus directorul Aeroportului. Mai contează faptul că până şi cel mai amărât post tv local are singur o adienţă mai mare decât cel mai influent ziar? Sau faptul că BZI are vânzări medii zilnice de cca 200 exemplare la tarabă iar pe internet traficul e grosolan falsificat, lucru semnalat oficial de o instituţie de profil?

O afacere promovata din greu de ziarul de santaj a dat faliment.

În buna tradiţie a afacerilor susţinute de şantajistul Ghiocel Asimionesei şi “ziarul” său un magazin alimentar puternic promovat în BZI a dat faliment. Afacerea îi aparţinea PDL-istului Gică Creţu, un bun prieten al lui Ghiocel Asimionesei şi sponsor de bază la BZI. La magazinul respectiv se comercializau produse din carne preparate tradiţional, iar afacerea duduia, potrivit afirmaţiilor proprietarului, afirmaţii publicate de BZI. Ca de cele mai multe ori s-a dovedit însă că BZI bate câmpii şi că de fapt Gică Creţu pierdea bani cu acel magazin, motiv pentru care l-a şi închis recent. L-o fi menţinut în viaţă până acum doar ca să aibă un pretext să justifice contabilicește taxele de protecție achitate la BZI?

Nichita anunţă, prin intermediul televiziunii lui Dănuţ Prisecariu, că s-a hotărât să dărâme vila lui Ghiocel Asimionesei

TELE M anunţă că Primăria s-a decis să demoleze vila singurului patron de ziar acuzat de santaj prin presă. Ghiocel Asimionesei şi-a ridicat o vilă în Bucium însă nu are autorizaţiile necesare, refuzând şi să intre în legalitate. Patronul BZI (singurul ziar din Moldova acuzat de procurori de şantaj prin presa) a dat în judecată Primăria acum aproape un an dar municipalitatea pare decisă să dărâme vila ilegală.

ITM protejeaza munca la negru de la BZI


Inspectoratul Teritorial de Munca ii protejeaza pe cei care incalca legea. Sefii ITM acopera neregulile de la singurul ziar al carui patron a fost condamnat pentru santaj, chiar daca acolo ilegalitatile se tin lant.
Tele M are dovezi clare de la Finantele Locale ca la "Buna Ziua Iasi" oamenii muncesc la negru, insa inspectorii de munca se fac ca nu vad acest lucru. Ba mai mult, atunci cand i s-a aratat realitatea, seful ITM Iasi, George Albulescu a pasat responsabilitatea la o alta institutie.
La ziarul Buna Ziua Iasi se munceste la negru. Si asta nu de acum, ci de ani buni, iar Tele M a aratat acest lucru inca din decembrie 2010. Un exemplu este cel al lui Constantin Mazilu, editor la Buna Ziua Iasi. Tele M a intrat in posesia unei adrese emise de Administratia Finantelor Publice a Municipiului Iasi pe 7 februarie 2013 din care reiese ca editorul de la BZI Constantin Mazilu nu incaseaza niciun venit.
"Din verificarea bazei de date privind persoanele fizice realizatoare de venituri care au domiciliul in muncipiul Iasi, domnul Mazilu Constantin (...) nu figurteaza in evidentele fiscale cu venituri din salarii sau asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din cedarea folosintei bunurilor sau venituri din activitati agricole", se arata in adresa emisa de Finantele Municipiului Iasi.
Cu toate acestea, Constantin Mazilu conduce o masina Toyota si are o familie de intretinut. El recunoaste ca lucreaza la BZI ca editor.
Constantin Mazilu, editor BZI Iasi: Editor, da .
Editor sau redactor sef?
C.M.: Editor
Si tu iei bani de acolo efectiv, e societatea care te plateste pe tine? Ce firma te plateste pe tine? .
C.M.: Informatia este confidentiala .
Ministerul Finantelor zice ca n-ai niciun venit in Romania....
C.M.: Daca asa spune Ministerul Finantelor... .
Din ce Dumnezeu traiesti atunci?
C.M.: Nu cred ca este treaba unui post de televiziune pentru ca eu nu sunt functionar public, eu nu trebuie sa fac declaratie de avere .
Deci nu-mi spui.
C.M.: Dar nu sunt obligat sa va spun .
Ceea ce am aflat noi nu au vrut insa sa descopere institutiile abilitate cu astfel de controale.
"Din verificarile efectuate si documentele puse la dispozitie de angajatori s-a constatat ca toate persoanele care desfasoara activitate la aceste societati, lucreaza fie in baza unui contract individual de munca, fie in baza unui contract de cesiune de drepturi de autor", se arata in adresa trimisa postului nostru de televiziune in ianuarie 2011, semnata de inspectorul sef al ITM, George Albulescu.
Desi contradictia dintre cele afirmate de seful ITM, Finantele Publice Iasi si insusi Constantin Mazilu este clara, George Albulescu nu recunoaste adevarul.
Cum se explica?
George Albulescu, directro ITM Iasi: Si eu de unde sa stiu eu daca sunt unii platiti in strainatate?
Deci ca nu au venituri in Romania, practic, n-ati descoperit niciunul care sa munceasca la negru?
G.A.: Nu! deci noi nu am facut decat un control, ei...angajatorul este la bucuresti si noi am trimis spre finalizare un control la ITM Bucuresti .
Putem interpreta ca ITM protejeaza Buna Ziua Iasi?
G.M.: De ce trebuie sa punem aceasta intrebare? .
Atat timp cat nu i-a descoperit pe cei care totusi lucreaza, dar nu realizeaza venituri?
G.M.: Cine i-a descoperit pe cei care lucreaza, doamna? Cine sunt persoanele?
De exemplu, Constantin Mazilu, editor la Buna Ziua Iasi.
G.M.: Pai daca el nu figureaza cu contract eu sa va spun ca are contract? Noi, potrivit legii, luam declaratiile tuturor cetatenilor, daca au sau n-au contract de munca, dupa care, tot potrivit legii, dumneavoastra adresati aceasta intrebare ITM Bucuresti, unde exista sediul social al firmei .
Cand am facut pentru prima data sesizare cu privire la munca la negru de la BZI, ne-am adresat conducerii ITM Bucuresti, oferindu-le o lista cu numarul mic al persoanelor angajte cu contract de munca, desi acolo lucrau cel putun 40 de persoane, iar multi dintre ei semnau articole in ziar.
Adresa a fost redirectionata catre Iasi, sefii din capitala sustinand ca problema este de competenta inspectorilor de munca ieseni.
"Va comunicam ca petitia dvs adresata Inspectoratului Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti (...) a fost redirectionata catre Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi, institutie publica competenta sa solutioneze problemele sesizate, de la care veti primi raspuns", se arata in raspunsul primit pe 13 decembrie 2010 de la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.
Asadar, este clar faptul ca sefii ITM Iasi se eschiveaza in a da un raspuns.
In tot acest timp, munca la negru infloreste la Buna Ziua Iasi, protejata fiind chiar de catre cei care ar trebui sa o combata.
Acest lucru este constatat de politicienii ieseni, care spun ca din cauza greselilor facute de unele institutii deconcentrate precum ITM, atat orasul, cat si judetul au de pierdut.
" In calitate de roman care este responsabil pentru situatia din Romania, eu consider ca fiecare entitate trebuie sa respecte legea. Si toti cei care nu respecta legea trebuie sa plateasca pentru asta. Asa incat eu consider ca institutiile statului ar trebui sa -si faca datoria", a spus Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.
" Daca nu reusim sa implementam legea, daca nu reusim sa facem ca legea sa fie aplicata, indiferent in care dintre exemple, acesta pe care l-ati spus dvs este un exemplu, probabil c-or fi si altele, in toate cazurile noi trebuie sa dam o demonstratie de seriozitate, de legalitate, de aplicarea regulilor ", a afirmat Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi.
In ziarul de santaj care stropeste cu noroi in taote institutiile publice din iasi, in oameni de afaceri si in politicieni, despre seful ITM Iasi, George Albulescu nu a aparut in ultimii ani niciun material negru.
(Sursa: Tele M)


 
#2 Tarantula 2013-03-23 21:10
Afara cu Tutankamonul de Albulescu.Nici el nu mai stie de cand sta lipit pe scaun.Chiar nu mai e un om competent sa ocupe postul asta si sa nu faca manarii??
 
 
#1 ALBULESCU -bzi 2013-03-22 23:17
foarte tare articolul,sa vada si sefii usl pe cine sprijina in functii date de usl..oare Nichita si Fenechiu stiu de faptul ca Albulescu face parte din clica BZI.?!?
 

După ce a făcut infarct din cauza BZI, un deputat PSD a câştigat un proces de calomnie deschis şantajiştilor

Deputatul PSD Anghel Stanciu a castigat saptamana trecuta unul dintre cele sase procese pe care le-a intentat “ziarului” Buna Ziua Iasi, in acest dosar fiind parat si reporterul Ciprian Boaru. Acuzand faptul ca in publicatie au fost scrise lucruri jignitoare si neadevarate despre el, Stanciu a introdus aceste actiuni in 2009 si 2010. In acest dosar, judecatorul a dispus ca BZI si reporterul sa-i achite lui Stanciu daune morale de 1.000 de lei si sa-i publice un drept la replica, fiind respinsa insa cererea de a fi publicate si scuze. Sentinta poate fi atacata cu recurs.
Deputatul a făcut infarct din cauza BZI
Acum aproape un an Anghel Stanciu a fost la un pas de moarte după ce a suferit un infarct pe fondul unei campanii violente a BZI împotriva sa. Deputatul era bălăcărit de mai mulţi ani în stil Ghiocel ca urmare a refuzului său de a plăti “publicitate” către BZI.
În urma atacului de cord Stanciu a stat câteva luni la pat. Nici după acest moment el nu a cedat însă şantajului BZI şi a continuat procesele de calomnie deschise pe numele şantajiştilor de presă.
Curg procesele de calomnie pe numele BZI
In ultimii ani, BZI a fost data in judecata de mai multe ori pentru fapte similare, pierzand deja procese cu doctorul Gabriela Marinescu si omul de afaceri Danut Prisecariu. Anterior BZI pierduse procese de calomnie şi cu Aurel Dobaşu. În acest moment se mai afla pe rol actiuni depuse de omul de afaceri Sorin Ionescu, de deputatul Petru Movila si, din nou, de Danut Prisecariu.
Cel mai cunoscut proces de calomnie deschis pe numele BZI este însă celebrul dosar realizat de DNA în 2004 şi trimis în instanţă în 2005. Mai mulţi politicieni, oameni de afaceri şi directori au reclamat cu lux de amănunte şantajul pe care l-a încercat asupra lor “ziarul” Ziua de Iaşi (actuala BZI). Procurorii l-au trimis în judecată şi pe Ghiocel Asimionesei sub acuzaţia de şantaj prin presă. Dosarul a fost însă tărăgănat ani buni iar în 2009 patronul BZI a obţinut retrimiterea actelor la Iaşi pentru refacere.