duminică, 27 februarie 2011

Cum face trafic de influenţă agramatul şef de la BZI


      Mai ţineţi minte cum îi spurca acum 3 ani fiţuica lui Ghiocel Asimionesei pe anumiţi profesori de la UMF? Explicaţia e simplă: soţia redactorului şef de atunci (acum director) al "ziarului" voia un anumit post deşi nu avea calificarea necesară, aşa că "ziarul" lui Ghiocel era folosit pe post de bâtă. Şantajul a inclus însă şi scrisorele trimise de Alin Tocan către decanul Baroului, scrisoare ce arată limpede nivelul intelectual al expeditorului. Reproducem mai jos, integral, o astfel de scrisoare.    
       Domnule Decan,
       Subsemnatul Alin Tocan, directorul cotidianului ZIUA de Iaşi, domiciliat în Iaşi, Str. Nicolina nr 83 bl. 991 A ap. 27 vă rog să luaţi act de următoarele şi să dispuneţi, dacă veţi considera ca întemeiată, sancţionarea d-rei avocat stagiar Roxana Ruja.
       Pentru a sublinia necesitatea unei atitudini din partea Baroului Iaşi, în ceea ce priveşte activitatea avocat stagiar Roxana Ruja, supunem atenţiei dumneavoastră o adresă a UMF Iaşi, adresatăcotidianului ZIUA de Iaşi, nr. 14322 din data de 6 noiembrie 2006. Consider că este indamisibil ca un avocat să-şi pună semnătura pe o adresă emisă de o instituţie publică, respectiv UMF Iaşi, căreia îi acordă asistenţă juridică, trimisă unei firme cu capital integral privat, aşa cum este ZIUA de Iaşi, solicitând aplicarea în cazul acesteia din urmă a prevederilor Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice. La vremea respectivă, am tratat această solicitare cu amuzament, considerând că este vorba de un avocat stagiar, a cărui lipsă de exeperienţă poate scuza avizarea unei asemenea adrese, atâta timp cât nu are efecte grave. Dar, prin semnarea adresei nr. 1294/16 octombrie 2007 – emisă de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, adresată dr. Tocan Lelioara, avocat Roxana Ruja confirmă o hotărâre ilegală a Consiliului profesoral al Facultăţii de medicină, cu efecte extrem de grave asupra instituţiei căreia îi acordă asistenţă juridică. Totodată, considerăm că nici măcar consultarea Legii 544/2001 înainte de emiterea adresei în cauză, demonstrează grave carenţe în pregătirea profesională, cu efectele care pot fi văzute în adresa nr. 1294/16 octombrie 2007.
       În fapt, dr. Tocan Lelioara, ocupă postul de Asistent Universitar Doctor în ştiinţe medicale în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi.
       La data de 27.05.2005 a fost organizat un concurs pentru ocuparea postului de şef de lucrări la disciplina Histologie din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi.
       Datorită unor interese din cadrul conducerii  Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi, cu privire la care nu doresc să intru în amănunte, soţia mea, deşi a obţinut punctajul mai mare decât cel al celeilalte candidate, Consiliul Profesoral al Facultatii de Medicina a dispus ca ea să nu fie admisă, invocând tot felul de argumente absolut hilare, şi ajungând până la anularea concursului.
       Dr. Tocan Lelioara a contestat în instanţă hotărârea Consiliului Profesoral al Facultăţii de Medicină, şi a avut câştig de cauză. Astfel, Curtea de Apel Iaşi, prin Decizia nr. 206/04.06.2007, irevocabilă, obligă Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi să aprobe rezultatul concursului pentru ocuparea postului de şef de lucrări, la disciplina Histologie, organizat la data de 27.05.2005.
        Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa” Iaşi refuză, într-un mod cu totul abuziv, să pună în executare Decizia irevocabilă a Curţii de Apel Iaşi, d-ra avocat stagiar Roxana Ruja trimiţând dr. Tocan Lelioara o adresă prin care se încearcă o motivare a refuzului Facultăţii de Medicină de a aplica dispoziţiile Curţii de Apel.
        În drept, prin semnarea unui act abuziv, consider că d-ra avocat stagiar Roxana Ruja şi-a încalcat îndatoririle profesionale, fapta săvârşită fiind de natură a prejudicia onoarea şi prestigiul profesiei de avocat, precum şi cel al Baroului Iaşi.
        Depun alăturat în copie adresa nr.1294/16.10.2007, un certificat eliberat de Curtea de Apel Iaşi – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal din care rezultă soluţia instanţei, definitivă şi irevocabilă, precum şi adresa 14322/6 noiembrie 2006.
12.11.2007      Alin TOCAN
Domnului Decan al Baroului Iaşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu