sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Exclusiv: Cum îl acoperă Simirad pe Asimionesei în cazul unei datorii de 600.000 de lei

simiradasimioneseiDecizie stupefiantă a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Simirad. Deşi instituţia pe care o reprezintă are de încasat de la Delta Press Investment (editorul Bună Ziua Iaşi) suma de 600.000 de lei, Consiliul Judeţean nu s-a înscris pe lista creditorilor acestei firme, aflata în insolvenţă într-un proces pe rolul Curţii de Apel Bucureşti! Suma este indicată într-o listă a debitorilor CJ la data de 31 decembrie 2011 (foto, pozitia 23) şi reprezintă banii pe care instituţia îi solicită pentru anii în care BZI a ocupat o clădire din Sărărie, proprietate a Consiliului, fără a avea acest drept.
Nu aşa au stat lucrurile cu ceilalţi creditori ai Delta Press (BRD Iaşi, Administraţia Finanţelor Publice Locale, Direcţia Economică Iaşi, Administraţia Financiară Bucureşti, E-On Energie, Grafic Beta Invest, RCS, Editura Intact, Tiriac Leasing, BVL Leasing Romania, VBL Broker şi Eurex) care s-au înghesuit să fie parte din dosar. Cea mai mare problemă este că revendicarea unei sume în tabloul creditorilor se poate face numai până la o anumită dată, în timpul procesului, ulterior sumele ce se obţin de la debitor putând fi împărţite de administratorul judiciar numai către aceştia.

Nu este exclus faptul ca non-combatul Consiliului Judeţean să fie legat de amiciţia dintre Simirad şi BZI, situaţie de dată recentă, după ce, ani la rând, gazeta condusă de Asimionesei l-a făcut în tot felul pe actualul preşedinte al instituţiei. Pe de altă parte, faptul că o instituţie a statului nu face demersurile pentru a-şi recupera banii la buget ar putea avea implicaţii penale, atât pentru cei de la juridic, cât şi pentru şef. (I.C.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu