luni, 10 ianuarie 2011

Retrom ajunge la fier vechi

O parte din fabrica RETROM  Pascani taiata  si vinduta la fier vechi.

Patronul Florin Ghiocel Asimionesei a recurs la  aceasta metoda dupa o hotarire a Consiliului de  Administratie. In paralel executarile silite indreptate asupra  fabricii se inmultesc pe zi ce trece. In prezent, societatea Retrom SA Pascani este  executata silit de Banca, Sindicat si Directia  Finantelor Publice locale. 

De aproximativ doua  saptamini patronii au decis sa treaca la taierea  unor utilaje pentru a fi vindute la fier vechi. Al patrulea TIR  cu materiale feroase a fost  incarcat astazi in curtea societatii RETROM SA  din Pascani.  Astfel, una din fabricile care pina nu demult  reprezenta mindria orasului Pascani, este  acum vinduta bucata cu bucata.
Constantin Ionescu lider de  sindicat RETROM SA Pascani
Este o firma adusa de patron nu stiu  de unde o fi adus-o care taie fier vechi si incarca  la niste TIR-uri care o transporta ca TIR-urile  au fost cu numere de Tulcea acum vad ca sint  cu numere de Constanta. Cite TIR-uri  s-au incarcat pina acum ? Asta-i al patrulea  transport.
Potrivit liderului de sindicat, printre utilajele  care acum se taie si se vind la fier vechi se  numara si un stand unic in Europa.

Constantin Ionescu lider de  sindicat RETROM SA Pascani
Ce taie mai exact ? Taie un stand un  stand care cindva era recunoscut la nivel  European un stand care era un obiectiv de baza  a societatii. Este un stand care verifica debitele de  la cel mai mic DN pina la cele mai mari care in  Europa nu sint altele. Si ei il distrug, il taie acum  ? Si ei il taie acuma.
Angajatii cred ca societatea ar putea fi  taiata toata si vinduta la fier vechi. Masinile  care incarca fierul sosesc una dupa alta.
Constantin Ionescu lider de  sindicat RETROM SA Pascani
Societatea asta care taie cind face un  TIR il anunta  vine taie il incarca transporta. Poate intentioneaza s-o taie  toata de unde sa stim noi cum s-o mai facut si  cu alte societati. Asta-i o practica Romaneasca.
Florin Ghiocel Asimionesei a acceptat  pentru prima data sa-si expuna punctul de  vedere cu privire la situatia creata la  RETROM Pascani.

Prin telefon Florin Ghiocel Asimionesei  actionar RETROM SA
Este un bazin de apa vechi de 50 de ani  cred ca atit are unde erau multe citeva sute  de tone de apa. Era mincat si trebuie dat jos.  Ca sa nu cada toata apa de sus ca e la  etajul 5 si-s citeva sute de tone de apa sa nu se  sparga ala ca era tabla mincata toata, s-a facut  in urma unei sedinte a Consiliului de  Administratie, nu s-a dat oricum decizia asta.

Intre timp, putinii angajati care au mai ramas in  fabrica mai spera la o minune. Au facut un prim  pas si au cistigat procesul prin care  societatea RETROM este obligata sa le achite  salariile restante.
Constantin Trifan presedinte Cartel Alfa filiala Iasi
(27.10.2009)
Noi am solicitat sa se achite sumele  care se datoreaza celor 85 de salariati care au  actionat in instanta, sumele restante, daca  nu vom apela la executorul judecatoresc  pentru a recupera aceste sume.
Prima vinzare la licitatie a unor bunuri ce apartin  debitoarei RETROM SA Pascani va fi organizata  pe 26 noiembrie 2009 ora 11,00 la sediul Credit  Europebank SA din Iasi. Banca trebuie sa recupereze peste zece  miliarde de lei vechi si 271 de mii de euro.(03.11.2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu