vineri, 14 ianuarie 2011

Patronul Buna Ziua Iasi, chemat in judecata de fostii angajati

Isi vor salariile neplatite! Un grup de fosti angajati  de la Retrom Pascani, firma controlata de  Ghiocel Asimionesei, l-au dat pe acesta in judecata.  In cererea inaintata ieri la Tribunalul Iasi, cei sase  disponibilizati spun ca Asimionesei trebuie sa  plateasca fiecaruia peste 10.000 de lei. Banii  reprezinta salariile compensatorii, plata  pentru perioada de preaviz, precum si  salariile restante pentru 4 luni de munca. Primul  termen de judecata va fi pe 4 mai. Ghiocel  Asimionesei controleaza publicatia "Buna Ziua  Iasi" si este singurul patron din presa care a  fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie  pentru santaj de presa.
"In afara ca nu si-au primit drepturile, la  disponibilizare, fabrica mai avea sa le dea bani,  ca sunt la masa credala cate 50 de milioane si  acum drepturile salariale sunt peste 100  de milioane de salariat. Salariati care sa dea in  judecata sunt majoritatea, care am  mai ramas intentionam sa mai facem un proces  pentru ca mai sunt probleme de pe o zi pe  alta. Nu s-au facut raportari. Au gasit 6,7, 8  luni neraportate la Iasi la Casa de Pensii", a  declarat  Constantin Ionescu, lider de sindicat  "Retrom".

Vine falimentul? Fug pe capete şobolanii din cloaca BZI

Un nou cutremur zgâlţâie zdravăn singurul ziar acuzat oficial de procurori de şantaj prin presă - Bună Ziua Iaşi. Directorul "gazetei" (deci omul de maximă încredere al patronului) a plecat împuşcat şi, se pare, a lăsat o plângere penală pe numele lui Ghiocel Asimionesei
(cel indicat de procurori ca fiind şanajistul nr. 1 al presei). Incidentul vine la nici trei luni după ce redactorul şef şi reporterul vedetă de la BZI au plecat şi ei cu scandal, nemulţumiţi că sunt neplătiţi, fără asigurări sociale şi încurajaţi tot mai des cu înjurături de la familia Asimionesei.

Acuzaţii reciproce de furt
Directorul BZI, Rareş Neamţu, a abandonat acum două săptămâni cloaca presei locale şi a deput, se pare, o plângere penală împotriva lui Ghiocel Asimionesei. Până la ora publicării acestui articol nu am putut obţine copia acestei plângeri dar sursele noastre dau ca sigură existenţa reclamaţiei. S-ar părea că Rareş Neamţu îi impută fostului său patron sustragerea sau neachitarea unei importante sume de bani. Precizăm că am încercat să-l contactăm pe Neamţu dar acesta a refuzat să răspundă la telefon. De partea cealaltă, Ghiocel Asimionesei anunţă, prin intermediari, că el este cel păgubit şi că de fapt Rareş Neamţu ar fi luat bani necuveniţi. Bonus, Ghiocel îi transmite fostului său director că dacă nu se cuminţeşte "ştie el ce va păţi".

Scade "calitatea" şantajului

Indiferent de cine pe cine a furat, cert e că de la plecarea lui Rareş Neamţu articolele gen şantaj ale BZI au scăzut în virulenţă, bălăcăreala firmelor, politicienilor sau altor "sponsori" fiiind mult mai blândă decât înainte. Au dispărut aproape complet atacurile directe la persoană (gen "doctorul X opreşte noaptea perfuziile bolnavilor") iar incisivitatea "anchetelor" e acum o blândă mângâiere faţă de ce demonstra BZI în urmă cu câteva luni.

A plecat un şantajist, a venit altul
Pentru a astupa gaura creată de dezertarea lui Rareş Neamţu, mogulul şantajului l-a adus la BZI pe un vechi colaborator - Florin Antohi - "jurnalist" luat şi el la ochi de procurorii DNA pentru şantaj prin presă (vezi AICI).

Şir lung al celor aruncaţi peste bord de Ghiocel
De-a lungul anilor o sumedenie de "jurnalişti" fără coloană au acceptat să facă jocurile celui indicat de procurori drept şantajistul nr. 1 al presei. Îndemnaţi de Ghiocel Asimionesei, toţi aceşti "jurnalişti" s-au năpustit asupra patronilor, doctorilor, avocaţilor sau altor oameni cu acces la bani calomniindu-i ca la uşa cortului.
Drept răsplată, Ghiocel Asimionesei le-a dat tuturor colaboratorilor săi de încredere câte un şut în fund. Dacă pe simplii reporteri nici nu se mai obosea să-i altoiască, şefii BZI au beneficiat, rând pe rând, de umilinţe cum numai Ghiocel ştie să le servească. Printre şefii ce au cunoscut "recunoştinţa" şantajistului nr. 1 îi amintim pe Daniel Vlas, Alin Tocan, Lucian Timofticiuc, Cristina Hurdubaia, Tudor Leahu şi, acum, Rareş Neamţu.