marți, 26 ianuarie 2010

Lovitură serioasă pentru şantajistul Asimionesei şi familia sa

Judecătoria Iaşi a decis la mijlocul săptămânii trecute să anuleze două contracte de vânzare cumpărare încheiate în aprilie şi mai 2012 de soţii Ghiocel şi Violeta Asimionesei, cu fiul lor, Claudiu Florin. Documentele au fost autentificate de notarul ieşean Ştefan Coste.
Anularea a venit în urma solicitării lichidatorului judiciar al Atomservice Cernavodă, firmă cumpărată de patronii ziarului de şantaj Bună Ziua Iaşi. Familia Asimionesei a pus pe butuci firma Atomservice după ce a devalizat patrimoniul (şi-au însuşit inclusiv un yacht). Din cauza datoriilor la stat, lichidatorul a cerut în instanţă şi a reuşit atragerea răspunderii personale a averii Violetei Asimionesei, dar între timp aceasta şi soţul ei au trecut pe numele fiului un apartament din Păcurari şi un spaţiu comercial. Acum lichidatorul a reuşit să anuleze contractele şi, în cazul în care sentinţa va rămâne definitivă, va scoate la licitaţie imobilele pentru plata datoriilor.
Val de firme preluate de la stat şi falimentate
Atomservice este doar una din multele firme preluate de soţii Asimionesei de la stat via PSD şi familemntate spectaculos deupă devalizare. Un caz spectaculos s-a înregistrat la Retrom Paşcani.
Fabrica a fost primită cadou de la PSD în 2002, moment în care acolo existau 400 de angajaţi şi comenzi pe doi ani. Managementul marca Asimionesei a făcut însă ca din conturile fabricii să dispară zeci de miliarde, activele să fie lichidate repede iar muncitorii trimişi în şomaj.
Un raport cerut de Prefectura Iaşi în 2007 arăta că doar în acel moment familia Asimionesei controla 27 de societăţi cu datorii de cel puţin 2,5 milioane euro către stat. În mod bizar, aceste restanţe nu au fost recuperate deşi din ele s-ar fi putut plăti cel puţin 15.000 de pensii medii. (I.C.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu