sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Retrom in insolventa

Soarta Retrom Pascani, societate controlata de Florin Ghiocel Asimionesei, a ajuns la mina judecatorilor.
Recent acestia au declarat insolventa fabricii iesene. Printre creditorii fabricii se numara si salariatii care au de recuperat aproape 300 de mii de  lei. Sansele de redresare a fabricii par a fi minime.
Datoriile uriase inregistrate de Retrom Pascani au dus fabrica pe marginea prapastiei. Recent mai multe societati la care se adauga si sindicatul Retrom au solicitat intrarea fabricii iesene in insolventa in speranta ca-si vor recupera debitele restante. Pe lista creditorilor care au solicitat insolventa se afla VB Leasing Romania, VBL Broker de Asigurare, Aldo Business Group sau Romconstruct. Salariatii fabricii iesene au si ei de recuperat aproape 300.000 de lei.
Constantin Ionescu - lider de sindicat Retrom Pascani
"- Ei spun ca fac redresare, dar se va vedea pina la urma. Sunt datoriile mari. Si nu s-au prezentat toti. De exemplu banca Europe Credit Bank care are 12 miliarde nici nu s-a prezentat. Ne-am prezentat cinci creditori
care suntem cu sume mici.
- Dar dumneavoastra cat aveti de recuperat ca si sindicat?
- Doua miliarde si opt sute.
- Reprezentand salariile pe cat timp?
- Pai banii aia castigati in instanta . Aia sunt doua opt sute, plus salariile pe februarie, martie si aprilie de acum".
Contactat telefonic, Florin Ghiocel Asimionesei patronul cotidiantului "Buna Ziua Iasi" si cel care controleaza Retrom nu a dorit sa comenteze situatia in care se afla fabrica pascaneana. (16.04.2010)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu