marți, 18 ianuarie 2011

SCENARIU SF ANTI GHIOCEL

Niste comentatori locali sunt gata să jure că la Iaşi s-a format coaliţia Prisecariu-Dobaşu-Fenehciu care are drept scop îngroparea lui Ghiocel Asimionesei. Siguri pe ei, aceşti Cocoşilă moderni se apucă de aruncat scenarii pe unde apucă, folosind ca unic argument faptul că TELE M, www.iasicastiga.ro şi Ziua de Iaşi au publicat în aceeaşi zi materiale despre cum şantajează Ghiocel pentur a stoarce bani publici.

        Ca să fie limpede cum stau lucrurile precizez cârcotaşilor:
        1. coaliţia s-a născut în 2005 când am câştigat în instanţă procesul de calomnie pe care l-am avut cu Ghiocel. Nimeni din media nu a mai reuşit aşa ceva, motiv pentur care m-am şi lăudat cât am putut cu succesul meu. Nici TELEM-ul şi nici Jurnalul de Est (ziarul lui Fenechiu la vremea aia) nu au suflat vreo vorbă.
        2. Când “prietenii” i-au făcut cadou lui Prisecariu un dosar la DNA, nimeni din media nu a spus măcar în şoaptă că dosarul e cusut grosolan cu aţă albă. Doar eu am făcut acest lucru, în timp ce ziarul lui Fenechiu s-a făcut că plouă. Ba, din câte ţin eu minte, JdE chiar era pe invers atunci (nu mai zic de complicitatea politică a liberalilor la acea comandă).
        3. Când Fenechiu a fost bombat violent de Ghiocel, TELE M-ul s-a făcut şi el că plouă, ca mai toată media locală. Tot eu am fost cel care a ţipat de unul singur că Fenechiu e şantajat (şi asta se întâmnpla pe vremea când “prietenii” mă catalogau “omul lui Solcanu”, în epoca în care era extrem de periculos să te pui contra curentului).
        4. Când Ghiocel m-a mâgzâlit în Zoaia lui cu tiraj de ghiozdan nici TELE M şi nici ziarul lui Fenehciu n-au zis nici pâs.
        Vedeţi deci că alianţa funcţionează din plin, dar lipseşte cu desăvârşire.

2 Responses to “scenariu SF anti Ghiocel”

  1. Paul Says:

    Din pacate ai punctat bine.
    “Niste comentatori locali sunt gata să jure că la Iaşi s-a format coaliţia Prisecariu-Dobaşu-Fenehciu care are drept scop îngroparea lui Ghiocel Asimionesei.”- Cum de nu mi-a venit mie primul ideea asta, dom’le?:)
    Putina atentie mai multa, daca se poate, la erorile de redactare: “Fenehciu”, “întâmnpla”, “pentur”.
    Multam fain.
    Succes!
    P.S.: Sper ca nu ma aleg si de aici cu un dosar penal cum mi-a facut Mariusica Parciu de la Flacara Iasului.
  2. ghiocel Says:

    Apropo de licitatii si firmele lui Asimionesei:
    RETROM, preluata in 2003 de ASIMIONESEI, a evazionat bugetul statului in 2006 cu TVA in suma de 6,3 miliarde lei.
    ANAF a descoperit frauda in 2008, cu ocazia unui control fiscal, insa inspectorii fiscal s-au limitat doar sa stabileasca diferenta de TVA datorata, fara a sesiza organele de urmarire penala.
    Mai precis, este vorba despre un “import” efectuat in 2006 de RETROM, constand in echipamente si linii tehnologice din inox, dezafectate de la o fabrica de acid citric din Moldova, pe care le-au dezmembrat apoi in Romania si le-au vandut la REMAT Iasi ca si deseuri industriale, fara a colecta si TVA aferenta de mai mult de 6 miliarde.
    Cu ocazia controlului fiscal RETROM a motivat ca a incadrat aceasta operatiune ca fiind supusa regimului de taxare inversa d.p.d.v. al TVA.Inspectorii s-au facut ca ploua (n-au sesizat organele penale), asa ca s-au multumit doar sa recalculeze TVA-ul datorat in 2006.

    Extras din Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale

    Art. 8
    (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 10 ani si interzicerea unor drepturi stabilirea cu rea-credinta de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea, fara drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensari datorate bugetului general consolidat.
    (2) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 5 ani la 15 ani si interzicerea unor drepturi asocierea in vederea savarsirii faptei prevazute la alin. (1).
    (3) Tentativa faptelor prevazute la alin. (1) si (2) se pedepseste.

    Extras din Codul de Procedura Fiscala al României

    ARTICOLUL 99
    Sesizarea organelor de urmarire penala(1) Organele fiscale vor sesiza organele de urmarire penala în legatura cu constatarile efectuate cu ocazia inspectiei fiscale si care ar putea întruni elemente constitutive ale unei infractiuni, în conditiile prevazute de legea penala.(2) În situatiile prevazute la alin. (1) organele de inspectie au obligatia de a întocmi proces-verbal semnat de organul de inspectie si de catre contribuabilul supus inspectiei, cu sau fara explicatii ori obiectiuni din partea contribuabilului. În cazul în care cel supus controlului refuza sa semneze procesul-verbal, organul de inspectie fiscala va consemna despre aceasta în procesul-verbal. În toate cazurile procesul-verbal va fi comunicat contribuabilului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu