duminică, 27 februarie 2011

Cât de rău a ajuns Ghiocel: maşinile BZI sunt căutate cu potera de firmele de leasing


      Ziarul de Iaşi publică vineri 28 august un articol (din păcate doar în ediţia print, nu şi în cea on-line) care confirmă hăul financiar în care se scufundă cel mai murdar patron de presă din Iaşi. Reproducem mai jos, integral, articolul în cauză, după care vom arăta şi cum a reacţionat Ghiocel Asimionesei.

      "Cerere de executare silită pentru autoturismele de la „Bună Ziua laşi"
► pentru că nu a mai primit ratele, Volksbank Leasing vrea să ia maşinile chiar din curtea firmei Delta Press
       Societatea Volksbank Leasing Ro¬mânia IFN SA i-a chemat în faţa instanţei de judecată pe reprezentanţii firmei Delta Press Investment SRL, patronată de familia Asimionesei, cea care are şi gazeta „Bună Ziua Iaşi". Firma de leasing a cerut executarea silită a firmei Delta Press Investment, solicitîndu-le magistraţilor de la Judecătoria Iaşi să aprobe executarea silită cu luarea directă a trei autovehicule aflate chiar în curtea ziarului amintit. Conform reclamanţilor, pe 29 ianuarie 2008, firma al cărei administrator este soţia lui Ghiocel Asimionesei, Violeta, a semnat un contract cu Volksbank Leasing pentru cumpărarea a trei autoturisme Fiat. „Am identificat bunurile mobile pe raza municipiului Iaşi, pe strada Codrescu (în curtea gazetei „Bună Ziua Iaşi" - n.r.). Solicităm predarea silită a celor trei autoturisme, două Fiat Panda şi un Fiat Albea. De asemenea, cerem ca executarea să se facă în strada CodrescuNoi am încheiat cu ei trei contracte de leasing şi, de la parafarea actelor şi după achitarea avansului, SC Delta Press Investment SRL nu a respectat termenele scadente pentru plata ratelor de leasing. Firma refuză să răspundă somaţiilor noastre, prin care i-am comunicat că nu şi-a respectat obligaţiile în contracte. Solicităm ca executarea să se facă în mod direct, prin obligarea SC Delta Press InvestmenfŞRL la predarea autoturismelor", arata reclamanţii în cererea înaintată instanţei de judecată.
       Conform actelor depuse la dosar, asociaţi ai firmei Delta Press Investment sînt Violeta Asimionesei şi Georgeta Climescu. Aceasta din urmă este acţionar la o altă firmă apropiată familiei care patronează gazeta „Bună Ziua Iaşi", Grafic Beta Invest, unitate care a obţinut contractul cu CFR, privind parcarea de la Gara Iaşi. Potrivit aceloraşi acte prezentate la dosar, cel care a semnat contractele cu Volksbank Leasing România IFN SA este fratele lui Ghiocel Asimionesei, Marian Asimionesei, în calitate de împuternicit. Contactat telefonic, Ghiocel Asimionesei a declarat că nu ştie despre ce este vorba. „ Volksbank a dat în judecată Delta Press? Nu ştiu despre ce este vorba, nu avem aşa ceva", a precizat Asimionesei. în total, Delta Press Investment trebuia să achite în termen de 36 de luni suma totală de 25.359 de euro pentru cele trei vehicule. Judecătorii au decis ca primul termen al acestui dosar să aibă loc pe 3 septem¬brie. (Ciprian NEDELCU)
        *****************************************************
       Precizare Iasicastiga.ro
        Ghiocel Asimionesei circulă cu maşini ultraluxoase, multe zeci de mii de euro - Mercedes S Klasse, Porsche Cayenne, ş.a.. Cele 3 Fiat-uri vânate de firma de leasing sunt maşini pentru angajaţii ziarului, iar faptul că Ghiocel nu a mai achitat ratele, ajungând să fie executat silit, arată încă o dată cât de bine o duce BZI şi cât respect are Ghiocel faţă de angajaţii care-i execută comenzile.  
        *****************************************************
        Sunat ieri de Ziarul de Iaşi, Ghiocel Asimionesei reacţionează în stilul său: BZI publică imediat un articol conform căruia Ziarul de Iaşi e la un pas de faliment fiind deja în „executare silită”. BZI invocă „surse oficiale” care ar fi „confirmat” „executarea silită”, dar nu citează pe nimeni în acest sens. Deşi n-ar trebui să-i facem jocul, pentru a repsecta regulile deontologice reproducem şi acest "articol", cu recomandarea de a privi textul cu circumspecţie.
     "Dezastru financiar la Ziarul de Iasi
● Ziarul de Iasi este in pragul unui dezastru financiar fara precedent ● Statul roman incearca sa recupereze datorii de ordinul miliardelor ● Au fost trimise deja somatii si avertismente prin care conducerea societatilor care se afla in spatele acestui cotidian local ar trebui sa-si plateasca datoriile catre stat
     Ziarul de Iasi este in pragul unui dezastru financiar fara precedent. Statul roman incearca sa recupereze datorii de ordinul miliardelor. Au fost trimise deja somatii si avertismente prin care conducerea societatilor care se afla in spatele acestui cotidian local ar trebui sa-si plateasca datoriile catre stat. O parte dintre societatile care vor fi enumerate mai jos se afla in legatura directa cu Ziarul de Iasi, iar alta parte se afla doar in umbra acestei publicatii. Cert este ca oamenii care se afla in spatele acestor societati sunt aceiasi care coordoneaza activitatea la Ziarul de Iasi.
     Conform datelor prezentate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru primul semestru al anului 2009, Grupul de Presa Medianet SA este in executare silita. Firma inregistreaza la bugetul statului datorii de nu mai putin de 923.597 lei, fara penalitati. Potrivit unor surse oficiale, a inceput deja executarea silita a firmei mentionate. Firma a fost inregistrata in data de 28 septembrie 2000 si are un numar mediu de 75 de angajati. Domeniul de activitate, conform Ministerului Finantelor, este cel al editarii de ziare. De asemenea, probleme financiare sunt si la celelalte firme din jurul Ziarului de Iasi. Majoritatea acestor firme au probleme financiare si se afla in cursul executarii silite. Oricum, in ceea ce priveste aceste societati, problemele sunt mult mai vechi. Chiar daca in anul 2004 au existat datorii de ordinul zecilor de miliarde lei vechi, conducerea societatilor respective au reusit sa obtina tot felul de beneficii si radieri ale datoriilor. Odata cu venirea crizei financiare, lucrurile s-au inrautatit, iar societatile din spatele Ziarului de Iasi intra in datorii tot mai mari.
Sorin PAVELESCU, sorinp●bzi.ro

Un comentariu:

  1. Sorin Pavelescu este pseudonimul lui Alin Tocan, pe care il foloseste de fiecare data cand are de publicat articole inventate.

    RăspundețiȘtergere