duminică, 27 februarie 2011

In plina iarna, la Iulius Mall au inflorit Ghioceii santajului


        Cu o megainvestitie recent pusa pe butuci de judecatori (cazul PALAS), patronul Iulius Mall recurge la masuri disperate. Acum citeva zile l-a somat oficial pe primar sa faca ceva pentru a reporni PALAS-ul, iar apoi Iulian Dascalu s-a asociat pe fata cu singurul patron de media din Moldova trimis in judecata de DNA pentru santaj prin presa. Brusc, sinistrul Ghiocel Asimionesei a primit un spatiu comercial in centrul PALAS-ului, dar pentur ca afacerea de-acolo e moarta a primit doua spatii comerciale si in Iulius Mall Iasi. In schimb rau famatul ziar al lui Ghiocel ridica in slavi afacerile lui Dascalu si se face ca nu vede neregulile acuzate vehement de presa onorabila.

Clik aici pentru a vedea poza marita


        Dascalu il pune pe Asimionesei in fata lui Fenechiu      Desi se lauda peste tot ca are doar clienti premium pe care-i alege cu maxima atentie, Iulius Mall tocmai a cedat doua spatii comercile cu un vad excelent unui operator fara nici un fel de experienta. O firma a lui Ghiocel Asimionesei a primit 150 mp pe spatiul verde din fata Iulius Mall (rondul pe care-l inconjoara taxiurile) plus un alt spatiu, la etajul 1, in fata magazinelor Kenvelo, Massimo (spatiu cedat de Dascalau acum ceva ani lui Relu Fenechiu, detinut acum de fosta sotie a mogulului PNL Iasi), Steilmann si Bijoux. Evident, patronul Iulius Mall (prieten foarte bun cu seful PNL Iasi) stie foarte bine ce razboi crincen a fost intre Ghiocel Asimionesei si Relu Fenechiu, dar de frica BZI a trecut peste prietenia amintita.
       In aceste locatii Ghiocel Asimionesei nu va vinde arme, fier vechi sau ziare (afaceri care l-au consacrat), ci bauturi si cafele.

Click aici pentru a vedea poza la marime maxima


Chirii preferentiale
        Teoretic, fiind vorba de firme private, afacerea nu prezinta interes public. Dar data fiind implicarea celor doua parti in diverse activitati de larg interes comunitar (Dascalu prin PALAS si terenul de la Iulius Mall - proprietate a Universitatii Tehnice, iar Ghiocel prin numeroasele santaje exercitate asupra autoritatilor publice, santaje soldate adesea cu afaceri servite pe tava patronului BZI) este evident ca asocierea celor doi patroni intereseaza opinia publica.
Iar surse din interiorul developerului PALAS au confirmat cu date clare ca Dascalu si Asimionesei sunt acum "tovarasi". Iar fratia merge atit de departe incit in plina criza financiara Dascalu a acceptat sa primeasca de la Ghiocel chirii de pina la 4 ori mai mici decit de la ceilalti clienti.

Click aici pentru a vedea poza marita


UPDATE
        Spaţii comerciale de top la chirii de 4 ori mai mici decât ceilalţi
      Pentru spaţiul comercial primit în perimetrul PALAS (vezi aici), Ghiocel Asimionesei ar trebui să plătească o chirie de 30 de euro pe metrul pătrat, valoare de aproape 4 ori mai mică decât chiria cerută altor operatori ce au dorit să intre la PALAS.
      Pentru spaţiul verde din faţa Iulius Mall (foto sus), Ghiocel Asimionesei ar trebui să plătească 13 euro pe metrul pătrat timp de 5 ani. O chirie mai mare ar trebui să achite pentru cafeneaua de la etajul 1, cea care înlocuieşte Turabo Cafe. Pentru acel spaţiu (foto dreapta) Ghiocel ar trebui să achite lunar 35 euro pe metrul pătrat, chirie de măcar 2 ori mai mică decât cea plătită de comercianţii din zonă.
       Având în vedere reputaţia de ţepar a lui Ghiocel Asimionesei şi numeroasele cazuri când a lăsat în urmă datorii imense (numai către stat are taxe şi impozite neplătite de 2,5 milioane euro), Iulian Dascălu riscă serios să nu vadă nici măcar chiriile reduse pe care i le-a acordat patronului BZI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu