duminică, 27 februarie 2011

Încă un deputat PDL îl târâie pe Asimionesei prin tribunale. PDL Iaşi e somat să se delimiteze de BZI


     După ce deputatul Daniel Oajdea a introdus în Comisia de Abuzuri din Cameră dosarul RETROM (acţionarul Ghiocel Asimionesei e acuzat de evaziune fiscală şi alte infracţiuni grave), un alt parlamentar PDL îl târâie prin tribunale pe patronul ziarului Bună Ziua Iaşi. Deputatul Petrică Movilă a anunţat că săptămâna viitoare va deschide un proces amintitului cotidian pentru "campanie de denigrare şi calomnie" dusă de câteva zile.
PDL e somat să se delimiteze de BZI     Movilă va cere conducerii PDL Iaşi să se pronunţe în acest caz. "Vreau să ştiu ce părere au preşedintele organizaţiei şi ceilalţi parlamentari. Ştiu că unii dintre ei au relaţii foarte bune cu acest ziar dar vreau să văd dacă public mă susţin în acest proces sau mă consideră un rău social, cum mă prezintă BZI",a spus Movilă.
     Deputatul PDL a dat de înţeles că seria de articole apărute în ultima vreme în BZI la adresa sa e comandată de "interese politice şi de afaceri. Poate există colegi care ştiau cu o zi înainte ce urma să apară în BZI".      Movilă spune că el personal nu e afectat de campania BZI dar a recurs la proces deoarece "părinţii şi cunoştinţele m-au întrebat ce se întâmplă".

"Am dovezi incontestabile ale calomniilor"     Joi şi vineri BZI a publicat în deschiderea ediţiei articole în care Movilă era acuzat de o sumedenie de fapte reprobabile, toate comise însă acum trei sau mai mulţi ani (vezi aici şi aici).
     "Ziarul" care a publicat acum aceste acuzaţii negase însă în trecut că Movilă ar fi bătut vecini sau accidentat copii. Oricum deputatul spune că "am dovezi incontestabile ale calomniilor. Copilul respectiv nu a fost internat în spital deşi se spune că l-aş fi călcat cu maşina, vecina despre care s espune că aş fi agresat-o mi-a zis că nu a vorbit în viaţa ei cu vreun ziarist, am şi certificat de la ANI pentru bunuzrile pe care le posed, aşa că stau foarte liniştit"

Cârlan e în spatele atacurilor?      Faptul că articolele BZI au apărut fix în perioada vizitei Guvernului la Iaşi a născut din start bănuiala că atacurile ar fi comandate de cineva din PDL, interesat în compromiterea lui Movilă. Iar cel mai îndreptăţit să facă aşa ceva ar fi fost actualul şef al PDL Iaşi, Dan Cârlan, aflat de multă vreme "pe făraş" la PDL dar care are o relaţie excelentă cu BZI.
      Nu e prima dată când pe seama lui Cârlan sunt puse articole calomnioase apărute în BZI la adresa unor membri ai PDL Iaşi. În ultimii ani, de fiecare dată când se vorbea de o posibilă schimbare a lui Cârlan de la şefia filialei, brusc BZI (singurul ziar trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă) sărea ba pe Movilă, ba pe Marius Spânu. În schimb şeful PDL Iaşi îl ajuta pe Asimionesei să prindă diverse contracte cu statul (ex: parcarea de la Gară)
      Dan Cârlan a refuzat să răspundă apelurilor Iasicastiga.ro pentru a putea comenta acest scenariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu