duminică, 27 februarie 2011

Un deputat PSD şi unul PDL îl "fericesc" pe Ghiocel cu 4 procese şi controale de la Prefectură, Curtea de Conturi ş.a.


      Liderii locali ai PSD şi PDL nu mai sunt în stare să-i ţină spatele singurului patron de ziar trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă (foto). Ignorând ordinele şefilor, deputatul PSD Anghel Stanciu a dechis patru procese împotriva celor de la "Bună Ziua Iaşi" în timp ce deputatul PDL Marius Spînu cere controlul Prefecturii şi al Curţii de Conturi la Primărie pentru a se purica afacerea "Esplanada Oancea" dar şi alte afaceri marca Nichita. Spînu susţine că are "dubii" cu privire la modul în care a cheltuit Nichita banii publici, aşa că deputatul PDL ameninţă şi cu sesizarea Corpului de Control al primului ministru.
    
4 procese dintr-o lovitură
       Deputatul social democrat Anghel Stanciu a inceput un adevarat razboi in instanta impotriva celor de la Buna Ziua Iasi. Parlamentarul iesean a deschis in Ajunul Craciunului nu mai putin de patru actiuni in instanta prin care solicita daune morale de la cotidianul lui Ghiocel Asimionesei si de la semnatarii articolelor incriminate. In procese alaturi de Buna Ziua Iasi si societatea care editeaza ziarul, Delta Pres Investment SRL, sunt piriti reporterul Ciprian Boaru, autorul care a semnat cu pseudonimul Sorin Pavelescu precum si redactorul sef Tudor Leahu. Toate cele patru actiuni au fost deschise la Judecatoria Iasi si vor avea un prim termen pe 25 februarie.
Puricări de la Prefectură şi Curtea de Conturi
       Deputatul PDL Marius Spînu lasă şi el deoparte frica de a fi împroşcat cu acuzaţii de către BZI şi cere Prefecturii şi Curţii de Conturi să verifice cum s-a derulat afacerea "Esplanada Oancea". Spînu vrea ca cele doua institutii sa demareze un control mixt la Primarie, mai ales că are "semnale" cu privire la nereguli în cheltuirea banilor publici. "De ce o astfel de lucrare (suplimentarea de 680 milioane lei vechi fără TVA la Esplanada Oancea după recepţio narea lucrării - n.n.), daca ar fi fost necesara, cu suma aferenta respectiva nu a fost pusa de exemplu in Comisia de Urbanism cu necesarul de lucrari, cu cantitatea respectiva, sa ceara avizul Comisiei de Urbanim, sa fie scoasa din nou la licitatie. Eu nu vad necesitatea unei sume de 640 de milioane de lei, pentru ce, eu nu am vazut lucrari dupa ce a fost predata acesta esplanadaAm sa sesizez Institutia Prefectului si Curtea de Conturi pentru un control mixt in Primarie si cred ca nu ar fi de exclus, nu stiu exact competentele, un control de la Corpul de Control al Primului Ministru  pentru ca sint extrem de multe lucruri in neregula in Primaria Iasi."
Viceprimarul se spală pe mâini
      Amplificarea scandalului privind alocările ilegale d ela Esplanada Oancea par să-l fi speriat pe viceprimarul Gabriel Grigore. Pentru prima oară, acesta a dat serios înapoi, declarând luni pentru TELE M că a fost numit presedinte al Comisiei de Receptie a Esplanadei Oancea in timp ce era in concediu şi că de fapt nu a controlat nimic. Grigore pretinde chiar că el personal nu stia de existenta a trei contracte, ci doar a primului contract incheiat in 2008. De aceea nu va semna procesele verbale privind suplimentarea de 64.000 de lei
(vezi aici declaraţiile lui Spînu şi Grigore)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu