duminică, 27 februarie 2011

Începutul sfârşitului pentru Ghiocel? O bancă i-a sechestrat două imobile iar o alta cere falimentul editorului BZI

Începutul sfârşitului pentru Ghiocel? O bancă i-a sechestrat două imobile iar o alta cere falimentul editorului BZI


      Dacă statul, condus de politicieni şantajibili, l-a tot făcut scăpat până acum pe Ghiocel Asimionesei, economia reală nu-l iartă pe patronul ziarului Bună Ziua Iaşi. O bancă ce i-a dat un credit de 2.000.000 RON dar pe care Ghiocel a "uitat" să-l returneze i-a pus sechestru pe două imobile, iar o altă bancă a cerut intrarea în insolvenţă a firmei care editează BZI. Dacă la aceasta mai adăugaţi războiul de la RETROM unde, de asemenea, o bancă  cerut declararea insolvenţei, aveţi tabloul real al afaceristului Asimionesei, cel pe care statul nu l-a putut determina să-şi plătească dările la timp.      
Două imobile sechestrate
      Creditul de 2 milioane de lei luat de Ghiocel Asimionesei de la Credit Europe Bank il aduce pe marginea falimentului. Pentru ca nu l-a rambursat, banca i-a pus sechestru pe doua imobile in vederea vanzarii acestora la licitatie si recuperarea unei parti din datorie. Singurul patron de ziar trimis in judecata pentru santaj nu a suportat insa  «afrontul» si a contestat decizia bancii la Judecatorie, unde a depus pe data de 12 martie doua actiuni in acest sens. Ambele se vor judeca incepand cu aprilie, pe 15, respectiv 17 ale lunii.  
       Anterior acestor procese, Asimionesei a dat in judecata banca pentru a contesta faptul ca este bun de plata, procesele fiind pe rol. La randul lui, ori de cate ori a intentat actiuni impotriva lui Asimionesei, creditorul a avut castig de cauza.   
O altă bancă cere insolvenţa firmei care editează Bună Ziua Iaşi
     “Prieteni” mai vechi ai firmelor detinute de Ghiocel Asimionesei, cei de la VB Leasing Romania IFN revin in forta cu procesele. Dupa ce nu de mult au cerut intrarea in insolventa a firmei Retrom Pascani, pe 23 martie bancherii au solicitat numirea unui administrator special care sa preia friiele Delta Press Investment, societatea care editeaza cotidianul Buna Ziua Iasi. Cei de la VB Leasing Romania au o istorie mai veche cu ziarul in cauza. Anul trecut acelasi creditor a solicitat judecatorilor punerea sechestrului pe masinile redactiei.
     Procesul de insolventa al Delta Press se judeca la Tribunalul Bucuresti, deoarece Ghiocel Asimionesei a mutat sediul firmei in capitala. Primul termen va avea loc pe 27 septembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu